LG, tablet pazarına geri dönüş hazırlığında

İki yıl önce başarısız bir tecrübe yaşayan LG, son dönemde birçok üreticinin yoğun ilgi gösterdiği tablet pazarına geri dönüyor.

LG, tablet pazarına geri dönüş hazırlığında

IDC tarafından açıklanan son verilerde 2013 yılı birinci çeyreğinde akıllı telefon pazarının 3 numarasında yer alan LG, gözünü tekrar tablet pazarına dikti. Şirket son olarak 2011 yılında MWC etkinliğinde Android 3.0 HoneyComb işletim sistemli bir tablet duyurmuştu. Tablet sahip olduğu yüksek fiyat sebebiyle kullanıcıların ilgisini çekmemiş ve şirket tablet cephesinde uzun süre sesiz bir dönem geçirmesinde etkin rol oynamıştı.
1367846525_lgoptimuspad-1.jpg

Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre LG, 2013’ün 3. çeyreğinde Optimus Pad LTE adlı bir tablet platforma geri dönüş yapacak. Tabletin sunacağı teknik detaylara ait hiçbir açıklama yok ancak, beklentiler Optimus Pad LTE’nin Android işletim sistemi ile çalışacağı yönünde. Dileriz LG son iki yılda tablet pazarını derinlemesine irdelemiş ve sektöre nasıl bir ürün sunacağı yönünde yeterli tecrübeyi kazanmıştır.

Android cephesinde şu an için tablet pazarına hakim olan markalar Samsung ve Asus görünüyor. Asus, Nexus 7 ile kayda değer bir başarı sağlarken, Samsung ise Galaxy Tab ve Galaxy Note serileriyle önemli başarılar elde etti. Son dönemde ise Acer, HP ve Archos cephesinde bütçe dostu birçok tabletin resmi duyurusu gerçekleşmişti.