Dünyanın en dayanıklı ekranı bu olacak!

Ekran teknolojisinde en dayanıklı ekran bu materyalden yapılacak.

Dünyanın en dayanıklı ekranı bu olacak!

Corning firmasının Gorilla Glass ekranları dayanıklılığıyla biliniyor. Gorilla Glass, 3. nesli ilk kez Galaxy S4 akıllı telefonunda karşımıza çıktı. Şirket bu çizilmelere karşı dayanıklı paneller sunuyor ve ince yapısıyla akıllı telefonlarda kalınlık yapmıyor.

Bu camlar ne kadar sağlam ve dayanıklı olsa da yüzde yüz garantili değil. Şimdi daha sağlam olacağı düşünülen yeni ekran teknolojileri üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

1364117139_safircam.jpg

GT Advanced Technologies, safir maddesi ile yapılan dayanıklı ekranlar için çalışmalarını sürdürüyor. Yeryüzünde bulunan en sert materyal elmas ve ikinci sırada safir bulunuyor.  Safir 2000 derecede erime noktasına geliyor ve kendisine çarpan her türlü nesneden etkilenmiyor. Bazı önemli kişilerin makam otolarının camları ve bazı Rolex modellerinde safir kullanılabiliyor.

GT Advanced Technologies'in üzerinde çalıştığı safir ekranın,  dayanıklılık ve çizilme konusunda normal camlara göre 10 kat, Gorilla Glass camlara göre ise 3 kat daha iyi olduğu iddia ediliyor. Bu ekran tamamen kırılmaz olmayacak aam kırılması en sağlam ekranlara göre üç kat daha iyi olacak.

Tabi ki daha iyi teknolojinin fiyatı da daha yüksek oluyor.  Bir Gorilla Glass filmin maliyeti 3 dolar iken safir camın maliyeti 30 dolara yaklaşıyor. Bu yüzden şirketlerin tercihi olup olmayacağı biraz şüpheli. Ancak ilerde maliyeti düşerse mobil cihazlarda sıkça görmemiz mümkün olabilir.