İşte en iyi 7 üretici ve akıllı telefonları!

En iyi yedi üretici ve bu üreticilerin en iyi akıllı telefonlarının listesi haberimizde!

İşte en iyi 7 üretici ve akıllı telefonları!

Gün geçtikçe gelişsen ve değişen akıllı telefon pazarında rollerde değişmeye başladı. Önceden Samsung ve Apple'ın etkili olduğu Pazar diğer şirketlerin atılımıyla birçok lidere ev sahipliği yapmaya başladı.

Kullanıcı yorumlarına baktığımız zaman daha önce Apple ve Samsung hayranlarının yoğunluğunu görüyorduk. Şimdi ise bunlara HTC ve Sony hayranlarının da eklendiği açıkça görülüyor. Kullanıcılar kendi hayran olduğu şirketin telefonunun daha iyi olduğu konusunda fanatik bir görünüşle savunmaya geçiyor.


Akıllı telefon pazarının şu anda en büyük isimleri yedi teknoloji şirketi. Bu şirketler Samsung, Apple, HTC, Sony, LG, Nokia ve Motorola'dan oluşuyor. Aynı teknolojiyi kullanan dev şirketler, ürünlerinde benzer teknolojilerden faydalansalar da, kendi geliştirdikleri yazılımsal ve donanımsal özellikleri ile birbirinden farklı bir cihazlar sunuyorlar..

Üretici: Samsung

Samsung'un akıllı cepleri, yüksek kontrastlı AMOLED dokunmatik ekranları ile öne çıkıyor. Samsung'un başarısında Galaxy S serisinin olduğu kadar Apple ile olan patent çekismesinin de payı var. Koreli devin başarısının diğer bir sırrı ise cep portföyünün çok geniş olması.

Samsung'un amiral gemisi: Galaxy S3

Değerlendirme: Kamerası, ekranı ve işlemcisi ile cep pazarını sallayan Galaxy S3'e "bir numaralı cep" demekte sakınca görmüyoruz. S3, Samsung'a özel Smart Stay, Pop-up play gibi özelliklerle geliyor.

Özellikleri: 4.8 inç Super AMOLED ekran, 1.4GHz dört çekirdekli işlemci, Wi-Fi n, HSPA+, genişletilebilir bellek (microSD ile), 8MP kamera, GPS, NFC, Bluetooth, USB, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.1 (güncellemeyle).

Fiyatı: 1.530 TL

Galaxy Note 2

Değerlendirme: Devasa ekranlı cep, çok rahat kullanılabilen kalemi ve Android'e getirdiği çoklu görev gibi ek işlevleriyle Samsung severleri cezbediyor.

Özellikleri: 5.5 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, S-pen stylus girişi, 1.6GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA+, Wi-Fi, 8MP kamera, GPS, genişletilebilir depolama (microSD ile), USB, Bluetooth, dört bant GSM.

İşletim sistemi: Android 4.1 ve Samsung'un TouchWiz kullanıcı arayüzü.

Fiyatı: 1.800 TL

Uygun Fiyat: Samsung Galaxy Ace 2


Değerlendirme: Uygun fiyata Samsung kalitesini size sunan Ace 2, iyi ve hızlı dokunmatik arayüzü, uzun pil ömrüyle öne çıkıyor.


Özellikleri: 3.8 inç dokunmatik ekran, 800MHz çift çekirdekli işlemci, Wi-Fi, HSDPA, GPS, 5MP kamera, genişletilebilir bellek (microSD), Bluetooth, USB, dört bantlı GSM.


İşletim sistemi: Android 2.3.6 ve Samsung'u TouchWiz kullanıcı arayüzü.
Fiyatı: 579 TL



Üretici: Motorola

Google'ın satın alarak kendi parçası haline getirdiği Motorola, henüz bir Nexus cep çıkarmadı. Bunun yanında Motorola, Google'ın merkezinin bulunduğu ABD'de pek ünlü bir marka da değil. Ancak Motorola'nın harika denebilecek ince ve hızlı birkaç cebi var.



Motorola'nın amiral gemisi: RAZR HD

Değerlendirme: Keskin görüntüler, Kevlar arka kapak ve hızlı bir internet deneyimi.

Özellikleri: 4.7 inç Super AMOLED HD dokunmatik ekran, 1.5GHz çift çekirdekli işlemci, HSPA+, Wi-Fi, 8MP kamera, GPS, genişletilebilir bellek (microSD ile), bluetooth, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Android 4.0 (4.1'e yükseltilecek) ve Motorola Motoblur kullanıcı arayüzü.

Fiyatı: 500 euro (yurtdışı).

Motorola hayranları için: Atrix

Değerlendirme: Atrix, iyi performansı ve yüksek sörf hızı ile dikkat çekiyor. 80 euro civarındaki Lapdock aksesuarı ile onu bir netbook'a dönüştürmeniz mümkün.

Özellikleri: 4 inç dokunmatik ekran, 1GHz çift çekirdekli işlemci, 5MP kamera, Wi-Fi, HSDPA, GPS, genişletilebilir depolama (microSD ile), HDMI, dört bantlı GSM, isteğe bağlı netbook istasyonu.

İşletim sistemi: Android 2.3 (4.0 iptal edildi) ve Motorola Motoblur kullanıcı arayüzü.

Fiyatı: 680 TL.



Uygun fiyat: Motorola Defy+

Değerlendirme: Düşmelere, toza ve sıvılara karşı dayanan Defy+, uzun pil ömrü ile öne çıkıyor. Oldukça etkin geliştirme topluluğu da onu modifiye etme olanağınızın yüksek olması demek.
Özellikleri: 3.7 inç dokunmatik ekran, 1GHz işlemci, sağlamlaştırılmış kasa, HSDPA, 5MP kamera, GPS, genişletilebilir depolama (microSD ile), bluetooth, USB, dört bantlı GSM.
İşletim sistemi: Android 2.3 (4.0'a güncellenmeyecek) ve Motorola Motoblur kullanıcı arayüzü.
Fiyatı: 185 euro (yurtdışı).

Üretici: Apple

Apple'ın ürünleriyle tüketicilere sunduğu yüksek teknoloji ve kaliteli tasarım, o kadar seviliyor ki şirketin dev bir hayran kitlesi var. Apple, tüm ürünlerinin gelmiş geçmiş en iyi ürünler olduğunu ve rakiplerinin sadece kendinden çaldığını düşünüyor. Apple'ın cihazlarındaki akıcılık ve yüksek performans dikkat çekiyor. Apple almak isteyenlerin karşılaşacağı en önemli sorun ise yüksek fiyatlar.

Amiral gemisi: iPhone 5

Değerlendirme: Yeni iPhone sadece boyuna büyüyerek 4 inç'lik bir telefon haline geldi. Cihazın kamerası, işlemcisi ve internet bağlantı hızı, tek kelimeyle mükemmel bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

Özellikleri: 1GHz çift çekirdekli işlemci, HSPA+, Wi-Fi, Siri sesli yardımcı, 8MP kamera, 64/32/16GB dahili depolama seçenekleri (genişletilemiyor), GPS, Bluetooth, Lightning portu, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: iOS 6.

Fiyatı: 3.000 TL.



Apple hayranları için: iPhone 4S

Değerlendirme: iPhone 5'den biraz daha ağır olan iPhone 4S, bazı kullanıcılara göre daha iyi bir tutuş hissi veriyor. Keskin görüntüler ve Siri kişisel yardımcı, cebi farklı kılan diğer özelliklerinden.

Özellikleri: 3.5 inç Retina dokunmatik ekran, Siri sesli yardımcı, Wi-Fi, HSPA, 8MP kamera, 16GB depolama (genişletilemiyor), GPS, Bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: iOS 6 (güncelleme ile).

Fiyatı: 1.770 TL



Uygun fiyat: iPhone 4

Değerlendirme: İlk "saydam" iPhone olan iPhone 4, görünüş olarak 4S'den pek farklı değil. Kamerası, hızı ve web'de gezinme performansı ile halefleriyle yarışabilecek düzeyde.

Özellikleri: 3.5 inç dokunmatik ekran (960x640), Wi-Fi, 5MP kamera, 8GB depolama (genişletilemiyor), GPS, Bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: iOS 6.

Fiyat: 1.600 TL



Üretici: Nokia

Birkaç sene önce cep telefonu dünyasına hükmeden Nokia, bugün akıllı ceplerde çok gerilerde kalmış durumda. Yeni teknolojileri benimsemede geç kalan Nokia, Windows Phone 8'li Lumia cepleri ile eski günlerine dönüş yapabilir. Nokia'nın yeni cepleri, görünüşleri, kameraları ve ses kalitesiyle öne çıkıyor.



Nokia'nın amiral gemisi: Lumia 920

Değerlendirme: Kamerası, yüksek ekran kalitesi ve hızı ile öne çıkan Lumia 920, Windows Phone 8 işletim sisteminin tüm yeniliklerini önünüze getiriyor.

Özellikler: 4.5 inç Pure Motion HD dokunmatik ekran, 1.5GHz çift çekirdekli işlemci, 8.7MP kamera (BSI sensörü ve görsel stabilizasyonu), HSPA+, Wi-Fi, GPS, Nokia Maps, 16GB dahili depolama (genişletilemiyor), NFC, bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Windows Phone 8.

Fiyatı: 1.650 TL.



Nokia hayranları için: PureView 808

Değerlendirme: Dev kamerasıyla inanılmaz keskinlikte fotoğraflar çekebilen PureView 808, tam anlamıyla koleksiyonculara yönelik.

Özellikleri: 4 inç AMOLED dokunmatik ekran, 1.3GHz işlemci, 41MP kamera, Wi-Fi, HSPA, genişletilebilir depolama (microSD ile), GPS, Nokia Maps, HDMI, bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Nokia Symbian Belle.

Fiyatı: 1.330 TL




Uygun fiyatlı: Lumia 800

Değerlendirme: Windows Phone 7.8'e yükseltilebilen cep, Nokia Maps, Nokia Music gibi ayrıcalıklı uygulamalar ile geliyor.

Özellikleri: 1.4GHz işlemci, 3.7 inç AMOLED dokunmatik ekran, 8MP kamera, ücretsiz navigasyon, Wi-Fi, bluetooth, 16GB dahili depolama (genişletilemiyor).

İşletim sistemi: Windows Phone 7.5 (7.8'e yükseltilecek).

Fiyatı: 200 euro (yurtdışı).






Üretici: HTC

HTC son zamanlarda yazılımlarındaki ve donanımlarındaki bazı hatalar nedeniyle eleştiriler alıyor. Özellikle bazı kullanıcılar, One S modeliyle sorunlar yaşamışlardı. Ancak bu sorunları yaptığı güncellemelerle gideren HTC, harika Sense arayüzü ile farklı bir akıllı telefon deneyimi sunuyor.



HTC'nin amiral gemisi: One X+

Değerlendirme: Çok iyi performans, parlak ekran ve sonunda iyi bir pil ömrü sunan One X+, Android 4.1 ve Sense kullanıcı arayüzünün birleşimi ile mükemmelliğe ulaşıyor.

Özellikleri: 4.7 inç dokunmatik ekran, 1.7GHz dört çekirdekli işlemci, Wi-Fi, HSPA, 8MP kamera, 64GB dahili depolama (genişletilemiyor), GPS, NFC, bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Android 4.1 ve HTC Sense 4+ arayüzü.

Fiyatı: 570 euro (yurtdışı).



HTC hayranları için: Windows Phone 8X

Değerlendirme: HTC, macerayı sevenler için Windows Phone 8'li cebini ülkemize getiriyor. Telefon, yuvarlak hatları sayesinde elinizde iyi bir his bırakıyor. Pil ömrü, keskin görüntüler ve parlak ekran, avantajlarından.

Özellikleri: 4.3 inç dokunmatik ekran (Super LCD 2), 1.5GHz çift çekirdekli işlemci, Wi-Fi, HSPA, 8MP kamera + BSI sensörü, GPS, 16GB dahili depolama (genişletilemiyor), bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Windows Phone 8.

Fiyatı: 1.600 TL



Uygun fiyatlı HTC: One V

Değerlendirme: Android 4'lü en iyi telefonlardan biri olan One V, HTC'nin geliştirdiği super LCD2 ekrana sahip.

Özellikleri: 3.7 inç dokunmatik ekran, 1GHz işlemci, Wi-Fi, HSPA, 5MP kamera, genişletilebilir bellek (microSD ile), GPS, HDMI, bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Android 4.0 ve HTC Sense 4.0 kullanıcı arayzü)

Fiyatı: 790 TL.



Üretici: Sony

Sony, telefonlarındaki kameralara ve ekrana önem veriyor. Zaman zaman pil ömrü ihmal edilse de Sony Xperia'lar, tasarımlarıyla da gayet etkileyici cepler.



Sony'nin amiral gemisi: Xperia T

Değerlendirme: 007 serilerinin son filminde James Bond'un kullandığı cep, şık tasarımı, yüksek kaliteli ekranı ve 13MP'lik kamerası ile dikkat çekiyor. Cihazın pil ömrü ise biraz kısa.

Özellikleri: 4.55 inç dokunmatik ekran (HD), Wi-Fi, HSPA, 13MP kamera, 1.5GHz çift çekirdekli işlemci, GPS, genişletilebilir bellek (microSD ile), NFC, bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Android 4.0 (4.1'e yükseltilebilecek) ve Sony kullanıcı arayüzü.

Fiyatı: 470 euro (yurtdışı).



Sony hayranları için: Xperia mini pro

Değerlendirme: Bugün piyasada fiziksel klavyeli bir akıllı cep bulmak oldukça zor. Güncelleme yoluyla Android 4.0'a yükseltilebilen Mini, pil ömrü ve performansıyla etkiliyor.

Özellikleri: 1GHz işlemci, 3 inç dokunmatik ekran, yatay kızaklı mekanik QWERTY klavye, Wi-Fi, HSPA, 5MP kamera, genişletilebilir bellek (microSD ile), GPS, bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Android 4.0 (güncelleme ile) ve Sony kullanıcı arayüzü.

Fiyatı: 750 TL.



Uygun fiyat: Sony Xperia J

Değerlendirme: Harika tasarımıyla göze çarpan Xperia J, sağlam bir fiziksel yapıya sahip. Genişletilebilir depolama, Android 4.1'e yükseltilme olasılığı da iyi yanlarından.

Özellikleri: 4 inç dokunmatik ekran, 1GHz işlemci, Wi-Fi, HSPA, 5MP kamera, GPS, genişletilebilir depolama (microSD ile), bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Android 4.0 (4.1'e yükseltilmesi planlanıyor) ve Sony kullanıcı arayüzü.

Fiyatı: 200 euro (yurtdışı).



LG

LG'nin telefonları, inanılmaz derecede parlak ekranlarıyla dikkat çekiyorlar. Koreli üreticinin geçtimiz günlerde tanıtılan Nexus 4'te de imzası bulunuyor.



LG'nin amiral gemisi: Optimus 4X HD

Değerlendirme: LG'nin uygun fiyatıyla dikkat çeken amiral gemisi, dev, parlak bir ekran, Android 4.0, harika bir arayüz, çok temiz bir ses gibi özellikleri bir arada sunuyor.

Özellikleri: 4.7 inç HD dokunmatik ekran, 1.5GHz dört çekirdekli işlemci, 8MP kamera, Wi-Fi, HSPA+, genişletilebilir depolama (microSD ile), GPS, bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Android 4.0 ve LG Optimus UI 3.0.

Fiyatı: 1.200 TL



LG hayranları için: Google Nexus 4

Değerlendirme: Şık tasarımı, inanılmaz hızı ve tutuş hissiyatı ile sizi hemen etkilemeyi başaran Nexus 4, Android'in son sürümü olan Android 4.2 ile geliyor.

Özellikleri: 4.7 inç HD dokunmatik ekran, 1.5GHz dört çekirdekli işlemci, 8MP kamera, Wi-Fi, 8/16GB depolama (genişletilebilir), GPS, bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Android 4.2

Fiyatı: 300 euro (yurtdışı).



Uygun fiyatlı: LG Optimus L7

Değerlendirme: Temiz görüntüleri ve Android 4.0 işletim sistemi ile dikkat çeken Optimus L7'nin web tarayıcısı biraz sorunlu. Yine de fiyatı için inanılmaz bir fırsat.

Özellikleri: 1GHz işlemci, 4.3 inç dokunmatik ekran, Wi-Fi, HSPA, 5MP kamera, microSD ile genişletilebilir depolama, GPS, HDMI, bluetooth, USB, dört bantlı GSM.

İşletim sistemi: Android 4.0 ve LG Optimus kullanıcı arayüzü

Fiyatı: 800 TL.