Motorola ilk çeyrekte 6.5 milyon akıllı telefon sattı

Mobil bölümü Lenovo bünyesine geçen Motorola özellikle Moto G ile önemli satışlar elde etti.

Motorola ilk çeyrekte 6.5 milyon akıllı telefon sattı

Mobil bölümü geçtiğimiz haftalarda 3 milyar dolar karşılığında Lenovo'ya satılan Motorola'nın 2014 yılı birinci çeyreğinde dünya çapında sattığı akıllı telefon sayısı açıklandı. Motorola ürün yönetimi başkan yardımcısı Rick Osterloh, Twitter hesabından şirketin ilk çeyrek itibariyle 6.5 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdiğini belirtti.

Moto X ile başta Amerika ve bazı özel pazarlarda önemli satışlar gerçekleştiren Motorola, asıl patlamayı ise Moto G ile gerçekleştirdi. Halihazırda ülkemizde de raflarda olan akıllı telefon fiyat/performans noktasında kullanıcıların dikkatini çeken cihazların başında geliyor. Moto G aynı zamanda Motorola'nın bugüne kadar en fazla sattığı telefon olarak kayıtlara ismini yazdırdı.

1398279262_moto-x-vs-moto-g1.jpg

Motorola her ne kadar Lenovo bünyesine geçmiş olsa da, önemli satışlar elde ettiği Moto X ve Moto G'nin devam modelleri için kolları sıvamış görünüyor. Bir süre önce Evleaks Motorola'nın Moto X+1'in hazırlığı içerisinde olduğu bilgisini vermişti. Motorola ayrıca Moto E isminde ince kasa yapısıyla dikkat çeken bir telefonu da kısa süre içerisinde resmiyete kavuşturacak. Satış kutusu geçtiğimiz günlerde Meksikalı bir site tarafından ortaya çıkarılan Moto E'de 4.3-inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü ekran, 1.2GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon 200 işlemci, 1GB RAM, 4GB depolama, microSD kart desteği, LED flaşlı 5MP arka kamera, 6.2mm kasa kalınlığı, Android 4.4 ve 1.900mAh kapasiteli pil özellikleri yer alacak. 

1398279540_moto-x.jpg