Motorsporlarının efsanevi isimleri Intercity İstanbul park'ta kozlarını paylaşacak!

Dünyanın en heyecanlı motorsporları organizasyonlarından biri olan, FIA Dünya Rallikross Şampiyonası Türkiye’de ilk defa Intercity İstanbul Park’ta takipçileri ile buluşacak.

Motorsporlarının efsanevi isimleri Intercity İstanbul park'ta kozlarını paylaşacak!

FIA Dünya Rallikross Şampiyonası, 1.9 saniyede 100 km’ye çıkabilen süper otomobiller  ile  yarışılan ve genellikle asfalt ve toprak olmak üzere karma yüzeylerden oluşan bir pist yarışıdır. Supercar ve RX Lites olmak üzere iki kategori içeren ve eleme usulü ile yapılan şampiyona toplam 12 ayaktan oluşmaktadır.

 1412974696_img20141010234937.jpg

Indianapolis 500 yarışını ve Formula 1 dünya şampiyonasını kazanan  tek aktif yarış pilotu olan efsane Jacques Villeneuve, sürüş tarzı ve eğlenceli stili yüzünden  hayranları tarafından ‘Hollywood’ olarak isimlendirilen Dünya Ralli Şampiyonu Petter Solberg ve bugüne kadar hayata geçirdiği altı Gymkhana filmi ile motorsporları fenomeni olan Ken Block, 11-12 Ekim tarihleri arasında Intercity İstanbul Park’ta kozlarını paylaşacak.

FIA Dünya Rallikross Şampiyonası’nda, tamamen Türk yapımı araçlardan oluşan RX Lites kategorisinde yarışan ilk ve tek Türk pilot Yiğit Timur ve Fatih Kara ise ilk defa Türk seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.