MSI'ın Skylake işlemcili Gaming Notebook serisine yakından bakalım

Dünyanın zirvesine çıkın; çünkü tek sınır gökyüzü...

MSI'ın Skylake işlemcili Gaming Notebook serisine yakından bakalım

Notebook ürünlerinde yenilikçi ve lider üretici MSI, oyun pazarında Intel'in en yeni 6.nesil Intel Core i7 Skylake işlemcilerini kullanan, oyun tutkunlarına yönelik gaming notebook ürünlerinin tamamını duyurdu. 

Intel'in Skylake kod adlı yeni 6.nesil işlemcileri 14nm mimarisini kullanıyor. Skylake platformu çalışmak için çok daha düşük enerjiye ihtiyaç duymasına rağmen önceki nesile göre daha yüksek performans sunuyor. Ortalama kullanımda standart Core i7 6700HQ işlemci, i7 4720HQ işlemciden %10 daha hızlı performansa sahip. Hızaşırtmada ise i7 6820HK modelinin CPU performansı, i7 4720HQ modeli ile karşılaştırıldığında 30'a kadar artabiliyor. Ayrıca i7-6820HK işlemcili GT72 modeli 4GHz'e kadar hızaşırtmaya destek veriyor. 

MSI,  yeni gaming notebooklarında yepyeni ve geliştirilmiş özel MSI teknolojilerin yanında birçok güçlü ve havalı yeni oyun özelliklerini de sunarak yeni Intel Skylake mimarisinin devrim yaratacak yeteneklerinin zincirlerini de kırıyor. 

ESS SABRE HiFi Audio DAC, benzersiz ses efektlerinde gelecek neslin teknoloji. Oyuncuların oyunlarda en iyi şekilde görme isteklerini gerçekleştirmenin ardınan MSI, ESS ile birlikte çalışarak oyuncuları bu kez saf ve kayıpsız ses kalitesi ile şaşırtıyor. 

“MSI, oyun sektöründe tartışmasız lider konumda ve bizler de dönüm noktası olabilecek bu notebook serisinde kendileriyle çalışmaktan heyecan duyuyoruz. ” diyen ESS pazarlama genel müdürü Dan Christman, “oyun sektörü her zaman en yüksek teknolojilerle yol gösterdi, ve biz de SABRE ürünlerimizin özel ses yetenekleri ile bu pazarda yer almasından memnuniyet duyuyoruz" yorumunu yaptı. 

En iyi ESS DAC yapılandırmasına sahip SABRE HiFi, 24bit/192kbps üzerinde örnekleme oranı ile yüksek çözünürlüklü ses desteği verirken sıkıştırılmış ses formatlarına oranla sıradan kulaklıklarla bile çok daha üstün bir ses kalitesi sunuyor. Kayıpsız yüksek çözünürlüklü ses formatlarının en popüler olanlarından biri de FLAC (Free Lossless Audio Codec) formatı.

SteelSeries klavye ile gelen yeni Silver Lining Print tasarımı, sınıfının en iyisi olduğunu bir kez daha vurguluyor. MSI Super RAID 4 teknolojisi, iki adet PCI-E Gen3 M.2 SSD (NVMe) diski RAID 0 konfigürasyonunda çalıştırarak okuma hızlarını 3300MB/sn'ye taşıyor. Killer ailesinin yeni üyesi Killer Shield, tüm ağ ortamını denetleyerek indirme ve gönderme işlemlerinin daha akıcı gerçekleşmesini sağlıyor. Nahimic Audio Enhancer yönsel ses efektleri yaratırken True Color Technology gerçek anlamda profesyonel oyuncular için çok daha yüksek görsel detaylar sunuyor. 

Ayrıca işletim sistemini Windows 10'a terfi ettiren MSI kullanıcıları da uç noktada oyun deneyimini DirectX 12 ile doğrudan yaşama imkanı buluyor.

En yeni MSI GT72 Dominator Pro G,  sanal dünyaya hükmetmek için tasarlandı. Fırçasız metal tasarımlı kapağı ve estetik çizgileri ile mat siyah renkli yarış arabalarından esinleniyor. Üzerinde bulunan NVIDIA G-SYNCTM teknolojisi gecikmelerden uzak, çerçeve geçişlerindeki kesintileri ve görsellerde yırtılmaları azaltan üstün bir görsel deneyimle geliyor. Şüphesiz MSI GT72 Dominator Pro G ile notebook pazarına yine hükmedecek. 

Yeni  GS70 Stealth/GS60 Ghost Serileri, ultra ince ve tamamen metalik kaplama ile tasarlandı. Bu iki seri, oyunda ödün vermek istemeyen oyuncular için. MSI mühendisleri her detayı ayrı ayrı gözden geçirerek taşınabilirlik ve performans arasındaki mükemmel dengeyi yarattılar. GS70 Stealth/GS60 Ghost Serisi ile gelen THIN STEALTH TECHNOLOGY, ateşli oyuncuların kalbini kazanacak. 

Yeni GE62/72 Apache Pro Serisi notebooklar ise özellikle performans, taşınabilirlik ve daha iyi bir oyun deneyimini bir arada isteyen anaakım oyuncular için üretildi. Tümü en iyi CPU ve grafik işlemcilerin ideal eşleşmesiyle birlikte en çok aranan özel MSI teknolojilerini bir arada sunuyor ve ince ve hafif bir kasada her açıdan üstün bir oyun deneyimi yaşatıyor. GE62/72 Apache Pro Serisi  tüm donanım bileşenlerinin gerçek ateş gücünü ortaya çıkarıyor ve savaş alanını göz açıp kapayıncaya dek fethediyor.

Notebook endüstrisinde önder olan MSI, Intel'in Broadwell ve en yeni Skylake platformlarını aynı anda sunan ilk notebook üreticisi. MSI, Gaming DNA'sını tüm özel MSI teknolojilerine uygulayarak kendini MSI hayranları için çığır açan bir performans ve uç noktada oyun deneyimi sunmaya adıyor.
 


  

GT72 Dominator Pro G

    
GS70 Stealth Serisi GS60 Ghost Serisi
GE72 Apache Pro Serisi GE62 Apache Pro Serisi
   
 

GT72 Dominator Pro G

GS70 Stealth/GS60 GhostSerisi

GE62/72 Apache Pro Serisi

Intel Core i7 6820HK

Intel Core i7 6700HQ

Intel Core i7 6700HQ

Intel Core i7 6700HQ

NVIDIA GeForce

GTX 980M/970M grafikler

NVIDIA GeForce

GTX 970M/960M grafikler

NVIDIA GeForce

GTX 970M/960M grafikler

NVIDIA G-SyncTM

-

-

MXM yükseltilebilir tasarım

-

-

Cooler Boost 3

Cooler Boost 3

Cooler Boost 3

Super RAID 4

2 ad. PCI-E Gen3x4 SSD (RAID 0 modunda)

PCI-E Gen3 SSD

PCI-E Gen3 SSD

DDR4-2133 max.32GB

DDR4-2133 max. 16GB

DDR4-2133 max. 32GB

Super Port

Super Port(GS60) / USB 3.1(GS70)

USB3.1 Type-C

Gümüş kaplama baskılı klavye

Gümüş kaplama baskılı klavye

Gümüş kaplama baskılı klavye

Keyboard by SteelSeries

Keyboard by SteelSeries

Keyboard by SteelSeries

SteelSeries Engine 3

SteelSeries Engine

SteelSeries Engine 3

ESS SABRE HiFi Audio DAC

ESS SABRE HiFi Audio DAC

Audio Boost 2

Nahimic Ses Geliştirici

Nahimic Ses Geliştirici

Nahimic Ses Geliştirici

SOUND by DYNAUDIO hoparlörler

SOUND by DYNAUDIOhoparlörler

SOUND by DYNAUDIOhoparlörler

True Color Display Teknolojisi

True Color Display Teknolojisi

True Color Display Teknolojisi

Killer DoubleShot Pro

Killer DoubleShot Pro

Killer Gaming LAN

Killer Shield LAN

Killer Shield LAN

Killer Shield LAN

XSplit Gamecaster

XSplit Gamecaster

XSplit Gamecaster


   
 
 


MSI'a Özel / Dünyada İlk teknolojiler

Performans

Cooler Boost 3 – Baskı altında serinkanlı olun

Isı, gezegenimizin en ilginç özelliklerinden biri. Daha fazla enerji ile daha fazla ısı elde edileceği fiziksel bir gerçek. Dolayısıyla soğutma karmaşık bir konu.

MSI'ın özel Cooler Boost 3 teknolojisi, GPU ve CPU için ayrılmış özel soğutma boruları ile çift termal modül oluşturuyor. Fan Boost düğmesine bir kez basmanızla birçok soğutma borusu ve çift fan devreye giriyor, sistemi aktif ve verimli olarak soğutuyor. 

Super RAID 4 Depolama – Oyunları saniyeler içinde yükleyin

MSI'ın en hızlı RAID 0 depolama yapılandırması olan SUPER RAID 4 ile oyuna herkesten önce başlayın! Çift PCI-E Gen 3.0 x4 SSD diski bir araya getiren veNVMe teknolojisi ile Gen 3.0 SSD disklerin gerçek potansiyelini ortaya çıkaran bu teknoloji, 3300MB/sn üzerinde okuma hızlarına ulaşıyor; oyunlar saniyeler içinde açılıyor.

*Bu özellik GT serisinin yalnızca 6.Nesil Intel™ Core® işlemcilere sahip S versiyonlarında mevcuttur. 

En yeni DDR4-2133 bellek mimarisine destek 

Notebook bilgisayarınızdan mümkün olan en iyi performansı alabilmeniz için geliştirilmiş DDR4-2133 bellekler 2.9GB/sn okuma ve 3.5GB/sn yazma hızlarına ulaşıyor. Önceki nesil DDR3-1600 belleklerden %30 daha hızlı olan DDR4-2133, oyun deneyiminizi uç noktaya taşıyacak olan yeni bir laptop standardını belirliyor. 

Super Port – Her şey için tek bir port 

İstediğiniz herşeye tek bir port ile sahip olabilirsiniz. Super Port ile dev boyutta dosyaları 1000MB/sn hızla taşıyın, çift 4K görüntü için daha yüksek bir görüntü çıkışına sahip olun ya da görüntünüzü zincirleme birkaç monitöre genişletin. Hatta telefonlarınızı ve tabletinizi şarj edin. İster hareket halindeyken, ister evinizin salonunda! (3A akım destekler) 

*Yalnızca GT72 ve GS60 serisinde 
Denetim 
Gümüş kaplama baskıya sahip klavye

Üst sınıf, gümüş kaplama baskılı klavye tuşları ile geceleri daha iyi görün, daha iyi çalışın! SteelSeries klavyenin uzun ömürlü ve çok renkli geriden aydınlatmalı tuşları ile renk gamının tamamına ulaşın! *Sadece bazı dil düzenlerindeki klavyelerde mevcuttur. 

Keyboard by SteelSeries – Kontrol tamamen sizde! 

Bu klavyenin donanımına ait tüm detaylar özellikle profesyonel oyuncuların talepleri doğrultusunda üretildi. Daha iyi tepki ve dokunsal geribildirim, en iyi WASD bölgesi konumlandırması ve aynı anda birçok tuş basımını destekleyen bu klavye, oyunlarda tam denetimi elinizde bulundurmanızı sağlayacak.  

SteelSeries Engine 3 (SSE3) – Nişan al, ateş! 

Oyun sırasında SteelSeries Engines 3 sizin ateşli silahlarınızın yerine geçer. SSE3 ile silahlarınızı farklı geriden aydınlatma efektleriyle donatabilir, birkaç tuşu tek bir tuş komutu altında toplayarak klavyenizi yüksek teknolojili bir silaha dönüştürebilirsiniz. Ayrıca tüm SteelSeries cihazlarınıza ait profilleri bulut hesabınızda saklayabilirsiniz. 

Görsel deneyim 

True Color Teknolojisi – Rakiplerinizden her zaman bir adım öndesiniz 
Görüntü ve ses, bu alanda en önemli iki unsur. Artık rakiplerinizden daha iyi görecek, onlardan her zaman bir adım önde olacaksınız. 

*Gaming Moduna ek olarak True Color teknolojisi aynı zamanda 5 farklı senaryo için de mükemmel renk ayarları sunar. 
Ses
ESS SABRE HiFi Audio DAC – Ses detaylarında evrim

SABRE Audio DAC, 24bit/192kbps örnekleme oranı ile ses cihazlarınızın sınırlarını zorluyor ve farkı duymanızı sağlıyor. Yüksek kaliteli kulaklarınıza 16ohm-600ohm arasında en yüksek ses detayını veren, PC, Mac ya da mobil cihazlarda bulunmayan bu dijital-analog dönüştürücü ile 122dBA SNR (dijital gürültü engelleme) seviyesine ulaşabilirsiniz. Şu ana kadar kaçırdığınız tüm ses detaylarını keşfedin, en ufak bir sesin bile önemli olduğu FPS oyunlarında avantajınızı arttırın.  

*Yalnızca GT ve GS serilerinde 
Nahimic Audio Enhancer

Askeri birimler, ses detaylarının savaşın kaderini nasıl değiştireceğini çok iyi bilir. İşte bu yüzden Fransız ordusu, savaş uçakları eğitim simülatörlerinde Nahimic teknolojisini kullanıyor. Görev sırasında yönsel ses efektleri ve kristal berraklığında bir konuşma, en önemli faktörlerden ikisidir. Şimdi bu detayları ve yepyeni bir ses deneyimini yaşayabilecek, bu gerçek anlamda askeri teknoloji uygulaması ile savaş alanına hükmedeceksiniz.

SOUND by DYNAUDIO

Dünyanın lider hoparlör üreticilerinden Dynaudio ürünleri, MSI GT72 Dominator Pro G üzerinde geliyor. Gerçek ses sistemi ile önceki nesilden %50 daha fazla ses gücü, dolayısıyla ses şiddetinde 10 dBA üzerinde artış sunan bu hoparlörler benzersiz bir ses deneyimi yaşatıyor. 
Akış

Killer DoubleShot Pro – Ping'inizi koruyun

Killer DoubleShot Pro ile oyunlarda Lag'lere yenilmeyin. Ağ trafiğini koruyup oyun paketlerine öncelik tanıyan, gecikmeleri önleyerek korkusuzca en iyi performansını göstermenize olanak tanıyan Killer DoubleShot Pro, kolay kullanımlı Killer Networking Manager ile maksimum bant genişliğine sahip olmanıza ve istediğiniz programlarda ağ önceliği seçmenize olanak tanıyor. 

*Yalnızca GT ve GS serilerinde 
Killer Shield – Akıcı bir oyun deneyimi 

Ağ üzerinde daha akıcı upload/download için bir başka koruma olan Killer Shield, daha az ping oranı ile oyundan kesintisiz keyif almanızı sağlıyor.