NASA daha uzun ömürlü uzay aracı bataryası için öneri topluyor

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uzun mesafeli araştırmalar için daha güçlü ve az enerji harcayan piller için öneri bekliyor.

NASA daha uzun ömürlü uzay aracı bataryası için öneri topluyor

2011 yılında başlattığı bir proje ile uzayda yakıt istasyonu kurmak için öneri toplayan NASA'nın hedefinde bu defa uzay araçların enerji birimine alternatif aramak var. Ay'a yapılan yolculuklarda yakıt sorunu yaşamayan kuruluş, uzayın derinliklerine doğru yapılan uzun mesafeli yolculuklarda ise yakıt sorununu ciddi manada gündemine almış durumda. Mars ve asteroitler gibi önemli ve uzak hedeflere yapılan yolculuklarda uzay-tabanlı yakıt istasyonları kurulması fikri henüz hayata geçmiş değil.

1397459815_nasa-g2-flywheel.jpg

NASA'nın üzerinde kafa yorduğu ve öneri topladığı bir diğer proje ise uzun ömürlü bataryalar. Bu amaçla hem kamu kurumları hem de şirketlerin geliştirdikleri tüm pil alternatifleri dikkate alınacak. Girişimin amacı düşük seviyede enerji harcayacak daha güvenli ve daha uzun ömürlü bataryalar oluşturmak.

Öneri sürecini başlatan NASA en fazla umut veren dört proje sahibine ödül dağıtacak. Projenin başarılı neticelenmesiyle uzayın derinliklerinde yapılan uzun süreli yolculuklarla batarya sorunu önemli ölçüde ortadan kalmış olacak.