Nemli hava, telefonların ve uygulamaların çok daha yavaş çalışmasına neden oluyor!

Yeni paylaşılan bir araştırma raporu, nemli havanın telefonları ve uygulamaları yavaşlattığını ortaya koydu.

Nemli hava, telefonların ve uygulamaların çok daha yavaş çalışmasına neden oluyor!

Apteligent tarafından paylaşılan bir araştırma raporu, mobil uygulama ve akıllı telefon testlerinde havanın etkilerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini ortaya koydu. Raporda yer alan bilgilere göre birçok etkene bağlı olarak değişkenlik gösteren nem oranı, telefonların ve uygulamaların %15 oranında yavaş çalışmasına neden olabiliyor.

Bu durumun nedenini bilimsel gerçeklerle açıklayan IEEE Spectrum, nemin radyo dalgaları üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekti.

1472056732_humidity1.jpg

"Nem, havada asılı kalmış olan ve görülemeyen çok küçük su tanecikleridir. Bu tanecikler radyo dalgalarının iletilmesini güçleştirir ve hatta iletimi geciktirir. Bundan ötürü, radyo dalgalarını kullanan telefon işlemleri ve uygulamalar, kullanıcı fark etmese bile yavaşlamaya başlarlar."

Yazılım mühendisi olan Eric Richards, nemin olumsuz etkilerini kanıtlayan ilk insanlardan birisi olmuş. Eric'in söylediğine göre, LTE bağlantısıyla yapılan testlerde neme bağlı olarak 60 milisaniye gecikmenin olduğu tespit edilmiş.

1472056752_the-iphone-4-released-in-2011-was-a-slimmer-version-of-its-predecessor.jpg

Konuştuğunuz kişinin sesini 60 milisaniye geç duymanızın sorun yaratacağını sanmam, ancak aynı şeyi uygulamalar için söylemek mümkün değil. En stabil ve hızlı uygulamaları geliştirmek adına çalışan geliştiriciler, en ufak gecikmeyi bile dikkate alıyorlar ve buna göre uygulamalarını şekillendiriyorlar.

Şimdiye kadar 35'ten daha fazla uygulama geliştiren Eric Richards, nemin uygulamaları da yavaşlattığını söyledi ve bundan sonra tüm geliştiricilerin nem faktörünü göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti.