Nepal depreminde Everest dağı kampını vuran çığın anbe an gelişi![Video]

Nepal depreminin tetiklediği Everest Dağı kampında yaşanan çığ felaketi bir dağcının anbe an video kamerasına yansıdı.

Nepal depreminde Everest dağı kampını vuran çığın anbe an gelişi![Video]

Nepal'i vuran 7.8 şiddetindeki depremde ölerlerin sayısı 2 bini geçmiş durumda. Bu depremin tetiklediği Everest dağında da depremden dolayı çığ oluşmuş 19 dağcı hayatını kaybetmişti. Everest kampında ölenlerin arasında Google X bölümünün üst düzey yöneticisi de bulunuyordu.

Bugün Everest Dağı ana kampından gelen video, deprem sonrasında olaşan çığın gelişişinin kameralara anbe an nasıl yakalandığını gösterdi. Alman dağcı Jost Kobusch, tarafından çekilen sıradan bir çekim daha sonra insanların sağa sola kaçışmasıyla dehşetli bir hal alıyor.

Kobusch, video çekimi sırasında yer sarsıntısı olduğunu fark ediyor ve daha sonra kampta bulunan insanların gelen çığdan kurtulmak için sağa sola kaçıştığı görülüyor. Kobusch, video çekimine devam ederken birkaç arkadaşıyla çadıra sığınıyor.

1430118573_img20150427100456.jpg

Kobusch ve arkadaşları çığın durması ardından dışarı çıktıklarında hiçbir çadırın görünmediği açıkça belli oluyor. Turizm yetkilileri Everest Dağı ana kampında çığ anında tahminen yaklaşık 1.000 dağcının bulunduğunu söylüyorlar.

Mashable, yaşanan depremin tetiklediği çığın kampa geliş anını görüntüleyen Jost Kobusch'a olayın ayrıntıları için ulaşmayı denesede bunda başarılı olamamış.