Nintendo Switch Android tabanlı mı?

Nintendo'nun yeni konsolu Switch'in hangi işletim sistemi ile çalıştığı bilinmiyordu. Ancak Cyanogen ekibi Switch'in hangi işletim sisteminin tabanını kullanarak çalıştığını açıkladı.

Nintendo Switch Android tabanlı mı?

Android ROM'ları ile yakından ilgilenenler Cyanogen ekibini mutlaka duymuştur. Android cihazları tabiri caizse hız konusunda uçuran Cyanogen Mod ekibi, geçtiğimiz aylarda sürpriz bir şekilde kepenkleri indirmişti. LineageOS adı altında faaliyetlerine devam eden ekip, Nintendo'nun ortalığı kasıp kavuran oyun konsolu Switch hakkında bir takım açıklamalarda bulundu.

Cyanogen ekibinden Kirt McMaster, Nintendo'nun ilk başta Switch'e işletim sistemi yapmak için Cyanogen ile anlaşmak istediklerini ancak Cyanogen'in benimsediği görüşe ters olduğu için bu teklifi geri çevirdiklerini belirtti. Kirt McMaster ayrıca merak edilen bir sorunun da cevabını verdi.

Nintendo Switch'in hangi işletim sisteminin altyapısını kullandığı bilinmiyordu. Ancak tahminler tercihin Android'den yana kullanıldığı yönündeydi. Kirt McMaster, Nintendo Switch'in Android altyapısını kullandığını ve özelleştirilmiş bir Kernel'in bulunmadığını belirtti. Yani Nintendo Switch için kapalı bir Android işletim sistemi diyebiliriz.

1490167268_switch.jpg

Yavaş yavaş unutulmaya başlanan Cyanogen ekibi resmen ayaklarına gelen fırsatı tepmiş gibi görünüyor. Eğer Nintendo, Switch'e Android oyunlarının gelmesi için farklı bir ekip ile anlaşırsa Cyanogen başını taşlara vurur.