Nintendo'dan Mobil Oyun Geliyor!

Nintendo'dan Mobil Oyun Geliyor! Detaylar haberimizde...

Nintendo'dan Mobil Oyun Geliyor!

Bir zamanların oyun devi Nintendo, değişen oyun sektörüne uyum sağlamak adına mobil oyun yapmak için kolları sıvadı. Birçok büyük oyun üreticisinin de geçtiğimiz iki yıl içerisinde bu sektörde çalışmalar yapmaları Nintendo'yu da mobil oyun sektörüne iten sebeplerden biri oldu.

Tabii Ninteno'nun bu hamlesi bir başka Nintendo politikasını daha "ihlal" etmek anlamına geliyor. Kendi üretimi konsollar dışında başka platformlara oyun yapmama konusunda uzun bir süredir duruşunu koruyan Nintendo, mobil oyun sektörüne girmesiyle beraber bu düşüncesinden de vazgeçmiş olacak.

1443951632_nintendo2.jpg

DeNA isimli bir mobil oyun geliştirme şirketi ile ortak çalışmalar sonucunda oyunlarını mobil platformlara getirecek olan Nintendo'nun ilk iki oyunu ise neredeyse bitmek üzere. Özellikle bu oyunların Mairo gibi nostajik oyunlar olduğunun söylentisinin yayılmasının ardından Nintendo'nun yeni oyunları büyük merak konusu olmuş durumda.

Peki sizce Nintendo'nun bu hamlesi yerinde mi? Nintendo son dönemlerde konsollarda yakalayamadığı başarıyı mobil platformda yakalayabilir mi? Görüşlerinizi bekliyoruz...