Nokia ve Windows Phone, Apple ile bakın nasıl dalga geçti!

Apple'ın yeni telefonuna ilk gönderme Nokia ve Windows Phone'dan geldi!

Nokia ve Windows Phone, Apple ile bakın nasıl dalga geçti!

Samsung'un ardından Apple da yeni amiral gemisini dün TSİ 20.00'da WWDC Keynote 2013 etkinliğiyle tüm dünyaya canlı bir şekilde tanıttı tanıttı. Sizler için dakika dakika sunduğumuz canlı anlatıma gitmek için . Nokia son zamanlarda bir çok fimaya yaptığı gönderilerle son derece sansasyonel bir politika izliyor. Özellikle Twitter hesabı üzerinden yapılan göndermeler, milyonlarca kullanıcının komik twitler atmasına, RT'leriyle sonuçlandı.

 (fiyat ve çıkış tarihi)

 (fiyat ve çıkış tarihi)

(İndirme Linki)

Kendini rakipsiz gören Apple'a ilk tepki geçtiğimiz saatlerde Nokia ve Microsoft cephesinden geldi. Benimsediği Anti Apple politikasıyla Nokia, geçtiğimiz saatlerde resmi UK hesabından bir twit attı. Atılan twitte 'Taklit övmenin en iyi şeklidir' yazıyordu.

Thanks, #Apple ;) pic.twitter.com/x4w3r8Ghcy

— Nokia UK (@nokia_uk) September 10, 2013

Diğer bir gönderme de Windows Phone'un resmi twitter hesabından geldi. Yine geçtiğimiz saatlerde atılan twitte Apple'ın yapamadığı 5 Şey cümlesi kuruldu ve Lumia üzerinden bir önizleme sunuldu. Önizlemede, webden çekilen içeriğin dinamik bir yapıda yeni özelliklerle süslenmesi dikkat çekti.

5 things Apple didn’t announce today http://t.co/1X8WYrGm2H It’s #timetoswitch to the #WindowsPhone Lumia 1020 w/ 41 MP & reinvented zoom.

— Windows Phone (@windowsphone) September 10, 2013

 Lumia 1020 üzerinde belirtilen beş özellikte  “Nokia Pro Cam”, “41 Megapiksel Sensör”, “Canlı Kutucuklar”, “4.5 inç AMOLED Ekran” ve “Kişiselleştirilebilen Başlangıç Ekranı” kullanıcılara sunulan özellikler arasında. Apple'dan Nokia'ya henüz bir cevap gelmedi, ilerleyen saatlerde gelen cevabı sitemizde bulabilirsiniz.

iPhone 5C'nin Lumia'lardan esinlendiğini ima eden NokiaApple'ın yeni telefonunu fiyasko olarak nitelendiriyor. Aslında bu görüş lansmandan sonra bir çok analist ve yorumcular tarafından onaylanmış durumda.