Nokia, Z Launcher için sanal asistan geliştiriyor!

Nokia, Z Launcher ile Google Now'a rakip olmaya hazırlanıyor.

Nokia, Z Launcher için sanal asistan geliştiriyor!

Finlandıyalı Nokia'nın Z Launcher uygulaması varsayılan olarak artık Nokia N1 tablet modelinde minimalist estetik tasarımı ile kullanılabilir durumda. Diğer Android kullanıcıları içinde beta sürümü yayınlanan Nokia Nokia Z Launcher yakında yeni ve ilginç özellikleri ile zenginleştirilmiş olarak geliyor.

Finlandiyalı Nokia cihazlar bölümünü Microsoft'a 2016 yılına kadar devretmesinin ardından Android platformuna yönelmiş bulunuyor. Android uygulamalarını geliştirme konusunda oldukça uzmanlaşan şirket, Android'in temelinde bulunan Launcher uygulamalarına alternatif olan Z Launcher ile Google Now'la rekabet etmeye hazırlanıyor.

1432565603_img20150525174720.jpg

Nokia Power User sitesi şirketin içerisinden sızan raporuna göre Nokia'nın Z Launcher'e entegre edilecek bir kişisel asistan üzerinde çalıştığını iddia etti. Söz konusu iddiaya göre bir süre önce Nokia tarafından satın alınan kişisel rota planlaması ve navigasyon teknolojileri geliştiren "Desti" firması Z Launcher'de oluşturulması beklenen sanal asistan için büyük rol oynayacak. Nokia'nın haritalandırma servisi "HERE"'yi dahada geliştirmek için satın aldığı Desti, aslında Apple'ın iPhone modellerinde popüler olan sanal asistanı SIRI'nin arkasında bulunan ekip tarafından kurulmuş bir şirket.

1432565534_img20150525174858.jpg

Nokia'nın (Google Now'a alternatif) akıllı bir telefon başlatıcısı oluşturmak için başlattığı Z Launcher çalışmasında Desti firması uygulama için gerekli tüm araçları sağlayacak. Desti, dil işleme yeteneklerinin yanında ses tanıma ve yapay zeka gibi mekanizmaları ile Nokia'nın yeni temel projesi olacak.

Öte yandan bu iddiaların Finlandıyalı Nokia tarafından teyit edilmediğini ve bu nedenle kesin bir bilgi olmadığını söylememiz gerekiyor. Konuyla ilgili bir gelişme yaşandığı durumda biz sizleri haberdar edeceğiz.