NSA'dan tehlikeli atılım!

NSA, akıllı telefonlardan kimlik tespiti yapabilir.

NSA'dan tehlikeli atılım!

Akıllı telefonların gelişmesi ile birlikte farklı ve yeni özelliklerde karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ancak bu özellikler gizliliğinizi tehdit ediyor olabilir. Yeni gelen haberlere göre 'swipe recognition technology' (hareket algılama özelliği) geliştiricisi NSA ile bir işbirliği içine girdiğini açıkladı.

Şirket bu açıklamayı yaptı ancak, 'Dinamik imza' olarakta bilinen ve kişilerin el hareketleri ve ekrana uyguladığı baskıları algılayarak kimlik saptama alanında kullanılan bu özelliğin, NSA'deki kullanım alanı hakkında bir bilgiye sahip olmadığını söylüyor.

Bu teknolojinin geliştiricisi Lockheed, NSA (ABD Ulusal Güvenlik Ajansı) ile işbirliğine gittiğini açıkladı. Söz konusu özellik şirketin ABD kurumları için ürettiği ilk teknoloji değil ve bilgilere göre daha önce de FBI ile 1 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Lockheed, FBI  için de kişileri retinalarından, dövmelerinden, yüzlerinden ve yürüyüş tarzlarından tanıyabilecek bir sistem geliştirdiğini söylüyor.

'Tractica'  isimli firma tarafından yapılan araştırmaya göre bu teknolojinin henüz saptanmış bir kullanım alanı bulunmuyor.