One M8 ve Lumia 930, Galaxy S5'in meydan okumasına yanıt verdi

Her iki telefonun üzerine buzlu su döküldü.

One M8 ve Lumia 930, Galaxy S5'in meydan okumasına yanıt verdi

Önce dünyada başladı, Türkiye'ye geldiğinde katılmayan kalmadı, bir kova buzlu su kampanyası tam bir çılgınlığa dönüştü.  Ice Bucket Challenge kampanyası ALS hastalarına maddi destek için başlatıldı, kampanyaya katılan kişi başından aşağı bir kova buzlu suyu döküyor. 

ALS hastalığı bir sinir sistemi rahatsızlığı, kasları felç ediyor ve kişiyi yatalak yapıyor. Bir kova buzlu su dökülmesinin sebebi de bu, şok soğukla birlikte kişi bir anlık kısmı felç yaşamış gibi oluyor. Haliyle Ice Bucket Challenge kampanyasına katılan bir kova buzlu suyu başından aşağı dökenler, ALS hastaları ile bir anlık da olsa empati yapmış onları anlamış oluyorlar. 

1408855261_mark-zuckerberg-ice-bucket-challenge.jpg

ICE BUCKET CHALLENGE ŞARTLARI NELER? 

Türkçe çevirisi Bir kova buz olan Ice Bucket Challenge kampanyasına katılan kişiler başlarından aşağı bir kova buzlu suyu boca ediyorlar. Bunu yapmadan önce de 3 kişiye Ice Bucket Challenge için meydan okuyorlar. 

Meydan okudukları kişi de Ice Bucket Challenge yapmak ya da ALS hastaları için 100 dolar bağışlamak zorunda. Meydan okunan kişi 24 saat içinde bir kova buzlu suyu dökmek zorunda.  

Peki ülkemizde kampanya neticesinde toplanan bağış ne kadar? Resmi rakamları henüz açıklanmadı fakat internetten okuduklarımıza göre ülkemizde şu ana kadar sadece 15 bin dolar bağış toplanmış. Sanatçısından, siyasetçisine, futbolcu ve pek çok ünlü ismin birbirine meydan okuduğu kampanyada iddia edilen bağış doğrusu ise bu gerçekten de trajikomik bir durum.

Hastalık ve bağış kampanyası hakkında biraz bilgi aktardıktan sonra haberimize geçelim. Samsung Galaxy S5 geçtiğimiz günlerde üzerine bir kova buzlu su dökerek kampanyaya dahil olmuştu. Galaxy S5’in meydan okuduğu telefonlar ise HTC One M8 ve Lumia 930 oldu. Tabii ki Galaxy S5’in her iki telefona karşı avantajlı olduğu bir özelliği var. Telefon suya ve toza karşı dayanıklı bir yapı sergiliyor. One M8 ve Lumia 930 ise suya dayanıklı özelliğinden yoksun.

Meydan okumaya resmi kanallar yoluyla henüz bir yanıt gelmedi. Bunun yerine Vietnamlı bir inceleme sitesi Galaxy S5'in meydan okuduğu Lumia 930 ve One M8'in başından aşağı buzlu su döktü.  Dileriz HTC ve Nokia cephesinden resmi bir yanıt gelir.

Alt bölümden videoya göz atabilirsiniz.