HTC One M9'un kamerası sınıfta kaldı

Popüler fotoğraf ve video test sitesi DxOMark'a göre One M9'un kamerası yıllar öncesinin telefonlarından bile daha düşük puan aldı.

HTC One M9'un kamerası sınıfta kaldı

Ünlü fotoğraf test sitesi DxOMark HTC One M9’un kamera raporunu yayınladı. Sitenin elde ettiği veriler ışında oluşturduğu puan ortalamasına göre One M9 günümüz amiral gemisi telefonların bir hayli gerisinde kaldı. One M9 sitenin yayınladığı fotoğraf ve video testinden 69 puan alarak One M8’i kıl payı geçmeyi başarıyor.

HTC One M9’da Toshiba üretimi ƒ/2.2 diyafram açılığına sahip 20MP çözünürlüklü arka kamera yer alıyor. Optik görüntü sabitleme teknolojisinden yoksun olan arka kamera çift LED flaşla destekleniyor ve kamera 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor.

One M9 sitenin yıllardır inceleme altına aldığı telefonlar arasında neredeyse son sıralarda yer aldı. Telefon, Amazon Fire Phone, Galaxy S III ve iPhone 4S’ten bile daha düşük puan aldı.

1432549858_gsmarena002.jpg

DxOMark’un One M9’un kamerası için yayınladığı rapora göre 20MP çözünürlüklü Toshiba sensör doğru renk ve detayların gösterimi noktasında başarılı. Telefonun kamerası ayrıca otomatik odaklanma özelliğiyle de iyi işler çıkarıyor. Düşük ışıkta doygun renkler, yanlış beyaz ayarı ve görüntü köşelerinde netlik kaybı ise One M9’un kamera puanı düşüren detaylar oldu.

One M9’un kamerası video çekiminde parlak ışıkta kumlanmaları büyük oranda gideriyor ve çekim hassas bir otomatik odaklanma gerçekleştiriyor. Detayların kaybolması, video stabilizasyonu eksikliği ve düşük ışıkta doygun renkler ise video kalitesini düşüren detaylar.

HTC, One M9’un kamera kalitesini artırmak adına birkaç güncelleme yayınladı ve görünüşe bakılırsa bu güncellemeleri sürdürecek. Ancak buna rağmen Toshiba yapımı 20MP çözünürlüklü sensör günümüzün rekabetçi ortamında pek de başarılı bir netice elde edemedi.

Not: One M9’un kamera performansına ilişkin önümüzdeki günlerde editör arkadaşımız Volkan Manav tarafından detaylı karşılaştırma testleri yayınlanacaktır.