OnePlus 2; Galaxy S6, iPhone 6s ve HTC One M9 kadar etkili bir cihaz olabilir

OnePlus 2 tasarım ve teknik özellikleriyle bu yıla damga vuran telefonlardan biri olabilir.

OnePlus 2; Galaxy S6, iPhone 6s ve HTC One M9 kadar etkili bir cihaz olabilir

2014 yılının amiral gemisi katili olarak adlandırılan akıllı telefonu OnePlus One, hem tasarım hem de donanım tarafında eleştirmenlerden genel anlamda iyi not aldı. Mobil dünyasının çiçeği burnunda üreticisi OnePlus ilk akıllı telefonu One’ın satış işlemini büyük oranda davetiye yöntemiyle gerçekleştirdi. Telefon buna rağmen 2014 sonunda 1 milyon adet satarak önemli bir başarı elde etti. OnePlus One’ın elde ettiği bu başarıda telefonun bütçe dostu fiyatının önemli bir etkiye sahip olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. 16GB’lik OnePlus One 299$, 64GB’lik OnePlus One ise 349$’dan satışa çıktı.

OnePlus cephesinde uzun zamandır One’ın devam modeli üzerine çalışmalar yürütülüyor. Dönem dönem gündemde kendisine yer bulan akıllı telefon OnePlus 2 ismini alacak. Şirketin kurucularından Carl Pei Reddit forumunda kendisine yöneltilen bir soru üzerine telefonun isminin OnePlus 2 olacağını bir kez daha teyit etti. Carl Pei ayrıca OnePlu 2’nin Galaxy S6, iPhone 6s ve HTC One M9 kadar etkili bir cihaz olabileceğini belirtti.

1427494496_oneplus-one-2-influential-01.png

Carl Pei  ocak ayında PC World’le gerçekleştirdiği röportajda telefonun önümüzdeki altı ay içerisinde tanıtılacağı ifade etti. Bu da OnePlus 2’nin en geç yaz aylarında resmen açıklanacağı gösteriyor. Carl Pei  söz konusu röportajda ayrıca OnePlus 2’de yepyeni bir tasarıma yer vereceklerini ifade etti. 

Uygun fiyatlı olması beklenen (300 dolar seviyesinde) OnePlus 2’de 5.5-inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü ekran, 64-bit sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemci, 4GB RAM, Android 5.0’a dayalı OnePlus ROM ve ve 3.300mAh kapasiteli pile yer verilecek.