OnePlus 2'de 4GB LPDDR4 RAM yer alacak

OnePlus 2'nin teknik özellikleri şekilleniyor. Son olarak kullanılacak bellek miktarı açıklandı.

OnePlus 2'de 4GB LPDDR4 RAM yer alacak

OnePlus firması “Amiral gemisi katili” lakaplı ikinci akıllı telefonunu 27 Temmuz’da resmen açıklayacak. Şirket lansmanı beklemeden OnePlus 2’ye ilişkin açıklamalarını sürdürüyor. Son olarak yeni nesil akıllı telefonda kullanılacak RAM miktarı ve teknoloji açıklandı.

5.5 ya da 5.7 inç boyutunda Full HD çözünürlüklü ekranın yer verileceği OnePlus 2’ye Snapdragon 810’un ısınma sorunu büyük oranda giderilen 2.1 numaralı versiyonu güç verecek. Daha hızlı veri transferi ve daha hızlı şarj imkanı sunan USB Type-C girişinin yer verileceği telefonun geçtiğimiz günlerde fiyat bilgisi de açıklandı. OnePlus CEO’su yeni nesil akıllı telefonun 450 dolardan satışa çıkacağı bilgisini verdi.

1436303852_gsmarena001.jpg

OnePlus firması son olarak telefonda kullanılacak RAM teknolojisini açıkladı. OnePlus 2 beklendği 4GB RAM’e sahip olacak. OnePlus One’a göre RAM seviyesini 1GB artıran şirket, daha güncel bir RAM teknolojisiyle telefonun performansını daha yukarılara taşımayı hedefliyor. 

OnePlus 2’de 4GB LPDDR4 RAM’e yer verilecek. Hatırlayacak olursak Xiaomi’nin bu yılın başında duyurduğu ve yine Snapdragon 810 işlemcisine sahip olan Mi Note Pro modelinde de 4GB LPDDR4 RAM kullanıldı Yeni nesil LPDDR4 bellekler günümüz akılı telefonlarında yavaş yavaş yer almaya başlıyor. LPDDR3 bellek teknolojisiyle karşılaştırıldığında neredeyse iki kat daha hızlı veri işleyen LPDDR4, pil tarafında da farkını ortaya koyuyor. LPDDR4 teknolojisi LPDDR3’e oranla %40 oranında pil tasarrufu sağlıyor.

OnePlus 2’nin şu ana dek açıklanan özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?