Opera tarayıcısı yerleşik VPN desteği ile yayınlandı

Opera tarayıcısına VPN desteği geldi

Opera tarayıcısı yerleşik VPN desteği ile yayınlandı

Son dönemde sürekli hale gelen internet erişim kısıtlamaları ile VPN servisleri ve uygulamaları ciddi oranda talep görmeye başladı. Anonim erişim imkanı sağlayan VPN servisleri ile erişime kısıtlı içeriklere erişim sağlanabiliyor. Başarılı internet tarayıcılarından Opera, yeni tarayıcısına yerleşik VPN desteğini dahil etti. 

opera-vpn-


Mac ve Windows işletim sistemleri için yayınlanan Opera Geliştirici sürümü dahili olarak VPN desteği sunuyor. Haberin sonunda paylaşacağımız linklerden uygun işletim sistemine göre tarayıcıyı indirdikten sonra ayarlar üzerinden VPN desteğini aktif hale getirmeniz gerekiyor.

opera-vpn

Ayarlardaki gizlilik alanından VPN seçeneğini aktif hale getirdikten sonra tarayıcı üzerinden bir sayfa açtığınızda VPN özelliğini göreceksiniz. Bu alandan VPN ayarlarını da görebilirsiniz.


opera-vpn-ayarlar

Şimdilik sadece Kanada, Almanya ve ABD üzerinden VPN hizmetini veriliyor. İlerleyen dönemde daha fazla ülke seçeneğinin Opera VPN desteğine eklenmesi bekleniyor. Opera VPN servisinin en büyük avantajlarından biri tamamen ücretsiz olması. Standart VPN servislerinden farkı ise sadece tarayıcı üzerinde çalışması yani Netflix veya online oyunlar için bu özelliğin bir faydası yok. 


Yerleşik VPN Desteğiyle dikkat çeken Opera tarayıcısını aşağıdaki linkleri kullanarak indirebilirsiniz.

Opera VPN Windows

Opera VPN Mac