Oracle patronu Apple'ın başarısızlığını bakın neye bağladı!

Larry Ellison Apple için ilginç iddialarda bulundu!

Oracle patronu Apple'ın başarısızlığını bakın neye bağladı!

Dünyanın patronları olarak nitelendirilen, zenginler arasındaki sırasını yıllardır kimseye kaptırmayan, mal varlığıyla yıllardır gündemden düşmeyen Oracle'ın tahtında oturan isim Larry Ellison geçtiğimiz günlerde çok ses getirecek açıklamalarda bulundu.

1376480643_basliksiz-1.jpg

ABD mobil dünya pazarının liderlerinden olan Apple için sarfettiği sözler, Tim Cook cephesini kızdıracağa benziyor. Apple için karne oluşturarak, Apple'ın 2000 yılından 2011 yılına kadar tam not aldığını, sınıfı geçtiğini, Steve Jobs ile harikalar yarattığını, onun ölümünden sonra şirketin büyük bir başarısızlığa sürüklendiğini dile getirdi. 

Konuşmalarında Tim Cook cephesinin, Steve Jobs döneminin getirdiği yaratıcılık ve yenilikleri geride bıraktığını, o dönemlerin gölgesinde kaldığını dile getirdi. Özellikle 2 yıldır yaşanan gelişmelere bakarak şirketin başarısızlıklarının arttığını, çıkardığı mobil cihazlarda kendini yenileyemediği hatta tekrar ettiği konusunda sert yargılara vardı. 

1376480705_1314233241974.cached.jpg

Jobs'sız Apple'ın geçmişte nasıl düşüşe girdiyse şimdilerde ve gelecekte de düşüşe gireceğini iddia etti. Ellison'un iddiaları ilk değildi, daha önce de sosyal medyada ünlü ve ün yapmayan bir çok kişi tarafından dile getirilen iddialardı. 2 yıllık Tim Cook cephesi ilerleyen günlerde bu iddialara cevap verir mi bilinmez fakat, Apple'ın henüz dünyanın en iddialı firmalar arasında olduğu gerçeğini değiştirme. Gelecek ne gösterecek bunu hep birlikte göreceğiz.