OS X Yosemite ücretsiz olarak yayınlandı

Apple'ın görsel anlamda önemli değişimler içeren yeni işletim sistemi ücretsiz olarak dağıtımda.

OS X Yosemite ücretsiz olarak yayınlandı

Apple’ın iPad ve Mac etkinliğinde görücüye çıkardığı bir diğer yenilik OS X Yosemite işletim sistemi oldu. Beta sürümü haziran ayında tanıtılan OS X Yosemite özellikle arayüzde getirdiği pek çok yenilikle dikkat çekiyor. App Store’dan erişilen yeni işletim sistemi Yosemite’yi kullanıcılar ücretsiz olarak indirebilecek.

Pencere ve menüler, yenilenen simgeler, widget alanı, basit ve renkli arayüz OS X Yosemite işletim sisteminde ilk bakışta dikkat çeken ayrıntılar oldu. İşletim sistemindeki en önemli yeniliklerden biri de Mac ve İOS’un devamlılığı oldu. Mac’te başladığınız bir işi iOS’ta devam edebilir ya da iPhone/iPad cihazınızda başladığınız e-posta yazma ya da bir belge düzenleme görevini Mac’te sürdürebilirsiniz. Ayrıca iPhone akıllı telefonunuzu bulunduğu yerden almadan Mac aracılığıyla sesli aramalar yapabilir ya da mesaj gönderimi gerçekleştirebilirsiniz.

1413525361_7947999-dark-mode-yosemite.jpgfit800252c600.jpg

Apple’ın OS X Yosemite’de yer verdiği yeniliklerden biri de “Bildirim Merkezi” oldu. iOS işletim sistemindekine benzer bir yapıda olan Bildirim Merkezi’nde günlük aktiviteler takip edilebilecek.

OS X Yosemite’de  Spotlight arama oldukça geliştirildi. Arama çubuğuna bir şeyler yazdığınızda bilgisayarda yer alan dosya ya da belgelerin yanı sıra web’de yer alan benzer içeriklerde arama ekranında görünüyor. Google Now’a benzer bir işleve sahip olan Spotlight arama zaman içerisinde kullanıcının aktivelerine göre tahminlerde ya da önerilerde bulunabiliyor.

Apple’ın iOS ve OS X birleştirmesindeki en önemli adım olarak gösterilen OS X Yosemite işletim sistemini buradan indirebilirsiniz. 

1413525416_7947999-dark-mode-yosemite.jpgfit800252c600.jpg