Oynanması yasaklanan 10 video oyunu!

Birçok oyun dünyada yasaklandı veya sansürlendi. Biz de bugün size en tartışmalı yasaklı oyunları listeledik.

Oynanması yasaklanan 10 video oyunu!

Rapeplay

1490092957_rapelay-video-game.jpg

Rapeplay, 2006 yılında piyasaya sürülen Illusion tarafından geliştirilen 3D oyundur. Adından da anlaşılacağı üzere, Rapeplay, oynanmaması gereken şok edici ve tartışmalı bir oyundur. Oyun sayısız ülkelerde saçma olduğu için yasaklanmış ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yalnızca Yetişkinlere Özel Derecelendirmesi verilmiştir.

Custer’s Revenge

1490093043_y.jpg

Bu listede sıradaki oyun 1982 yapımı Atari oyunu Custer's Revenge. Oyun aslında bir yetişkin film şirketinin yan kuruluşu olan Mystique tarafından üretildi. Oyunda, vahşi batıda bir göreve giden Custer adında azgın bir general olarak oynamalısınız. Yolculuğunuz boyunca dağları ovaları aşacaksınız ve en sonunda oyunun sonunda kızılderili bir kadınla birlikte olacaksınız. Bu oyun, kadın hakları savunucuları ve kızılderili sağcı aktivistler bu oyna karşı birçok protesto yaptılar ve oyun çok tartışmaya neden oldu.

Grand Theft Auto

1490093575_maxresdefault-2.jpg

Rockstar'ın Grand Theft Auto serisi her zaman aşırı şiddet ve çıplaklıkla biliniyor. Seri, şiddet yüzünden tüm zamanların en tartışmalı video oyunlarından biri oldu. Oyun dünyada tek bir ülkede yasaklandı ve bu Tayland. Tayland genellikle sansür açısından liberal bir ülke, ancak 2008'de bir olayı takiben oyunu yasaklamaya zorlandılar. Polwat Chino adlı bir kişi, ücret istediğinde taksi şoförünü bıçakladı ve öldürdü. Duruşması sırasında Polwat, GTA'nın etkisinde kaldığını ve oyun ölümünün kolaylaştığını belirtti. Her neyse, korkunç bir mazeret.

Ghost Recon Advanced Warfighter 2

1490096075_smart-fim.jpg

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2, 2007'de piyasaya çıktı. Ubisoft tarafından yayınlanan taktik atıcı oyunu, küçük bir kan şiddetinden başka tartışmalı olmayan normal bir taktik atıcı savaş oyunu gibi görünüyordu. Ancak, durum böyle değildi. Meksika Ciudad Juarez'in bölgesel makamları, şehrin sokaklarındaki gerillaları temizlemek görevine itiraz ettiler. Belediye başkanı daha sonra oyunun her bir kopyasını toplattı ve oyun ülkede yasaklandı.

Command and Conquer: Generals

1490097057_wikia.jpeg

Oyun 2003 yılında EA Games tarafından yayınlandı. Oyun, Çin'in başkenti Pekin'de bir nükleer silah patlatarak Asya pazarına girmeye çalışılan bir bölüme sahip. Ancak bu durum, Çinli yetkili makamlar tarafından iyi karşılanmadı. Oyun ikonik üç boğaz barajının tahrip edildiğini de gösteriyordu. Bunu takiben, Çinli yetkililer tüm Command and Conquer oyunlarının tümüne yasak koydu.

The Guy Game

1490097120_theguygame.jpg

The Guy Game, 2004'te piyasaya sürülen yetişkin bir video oyunudur. Oyun TopHeavy Studios tarafından geliştirilmiş ve Gathering tarafından yayınlanmıştır. Oyundaki kızlardan birinin 17 yaşında olması sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri'nin tamamında yasaklandı.

The Witcher 2: Assassins of Kings

1490097340_segmentnext.jpg

Witcher serisinin geliştiricisi CD Projekt Red'in herhangi bir görevin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından cinsel ilişkiyi Geralt'ın ödül olarak kullandığını söylüyor. Avustralya hükümeti buna itiraz etti ve oyunu tamamen sansürlemek istedi. CD Projekt Red, bu sahnelerde bazı değişiklikler yaptı ve oyuna Avusturalya'da 15+ yaş sınırı getirildi.

Mass Effect

1490097896_technobuffalo.jpg

Bilim kurgu aksiyon rol yapma oyunu olan Mass Effect, 2007'de piyasaya çıktığında bazı tartışmalara neden oldu. Oyun BioWare tarafından geliştirildi ve EA Games tarafından yayınlandı. Mass Effect, aynı cinsiyetten aşkı gösteren ilk oyunlardan biriydi ve kesinlikle tartışmalara sebep oldu. Karakterlerden Fem Shepard ve Liara T'Soni arasında, Singapur hükümetince itiraz edilen, öpüşme ve okşamalı bir sahne vardı. Ülkede oyun yasaklamıştı. Ancak, protestolar sonrasında yasak sona erdi.

Medal of Honor

1490098087_www.brainygamercom.jpg

Danger Close Games ve EA DICE tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan oyun 2010 yılında piyasaya çıktı. Oyunun ana kahramanları ABD askeri kuvvetleri olmasına rağmen, oyun ABD'nin askeri kuvvetlerince yasaklanmıştı. Arkasındaki başlıca sebep, oyuncuların oyunun çok oyunculu versiyonunu terör örgütü Taliban olarak oynayabilmeleri.

Manhunt 2

1490098230_british-board-of-film-classification.jpg

Manhunt 2, bu listedeki ikinci Rockstar oyunu. 2007'de çıkan Manhunt 2, gelmiş geçmiş en tartışmalı oyunlardan biri. Psikolojik korku oyunu, Almanya, İrlanda, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Güney Kore'den yasaklanmasının nedeni ise ölü sevicilik içermesiydi.