Oyun pazarında hedef 2 milyar dolar!

Türkiye’nin amacı 2020’de 2 milyar dolar ciro!

Oyun pazarında hedef 2 milyar dolar!

Türkiye, Köln’de gerçekleştirilen ve yaklaşık 350 bin ziyaretçinin katıldığı Gamescom Oyun Fuarı'nda büyük bir başarıya imza attı. ODTÜ TEKNOKENT firmalarının stant açtığı fuarda dünya devleriyle temas kuran Türk ekibi, yeni oyunlarını pazarlama konusunda önemli mesafe kaydettiler. TEKNOKENT Genel Müdür Yardımcısı Hanzade Sarıçiçek, Gamescom’un, Avrupa’nın en büyük oyun fuarı olduğunu, her yıl 100’e yakın ülkeden yaklaşık 700 oyun geliştiricisi firma katıldığını belirtti. Sarıçiçek, Dünyaca ünlü birçok oyun geliştirici firma dahil olmak üzere birçok firma yeni oyunlarını ilk olarak bu fuarda duyuruyor. Gamescom, yalnızca büyük oyun geliştirici şirketler için değil, henüz ticarileşme sürecinin başında olan firmalar için de büyük bir fırsat oluşturuyor. Ayrıca, Gamescom fuarını her yıl 350 bin civarında kişi ziyaret ediyor ve son tüketiciye direkt ulaşmak açısından bu da oldukça önemli bir avantaj. dedi ve ekledi;

1504296342_oyun-pazarinda-hedef-2-milyar-9787346.jpeg

Yerli oyun geliştiricilerimiz bu fuarda dünyada oyun sektörünün yeniliklerini gözlemleme fırsatı bulurken, dünyaca ünlü birçok firmanın yeni oyunlarını ilk elden deneyimleme şansını elde ediyor. Türk oyun geliştiriciler de uluslararası arenada geliştirdikleri oyunlarla zamanla söz sahibi olabilecek duruma gelecek.


ODTÜ bünyesindeki Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi Yöneticisi Emek Barış Kepenek fuarı anlatırken, ABD ve Japonya gibi dünya devleriyle temas kurduk. Nasıl yapıyorlar, bize nasıl uyarlarız, eksikliklerimiz neler görme fırsatımız oldu. bugün dünya pazarının yüzde 5’ine hitap ediyoruz. diye konuştu.

1504296485_previewscreenshot1124021.jpg

Dünyada oyun pazarının büyüklüğü 100 milyar doların üzerinde ve her geçen yıl büyüyor. diyen Hanzade Sarıçiçek, Ülkemizde oyun pazarının büyüklüğü ise 500 milyon dolar. Geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde  25 oranında büyüme kaydediyor. 2020 yılına kadar Türkiye’deki oyun sektörünün 2 milyar dolar ulaşmasını bekliyoruz. dedi.