Osmanlı askeri olmaya az kaldı

Osmanlı savaşları oyun olarak karşımıza geliyor.

Osmanlı askeri olmaya az kaldı

Elazığ'da yaşayan, konsept ve grafik tasarımcı Ahmet Tanyıldızı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılan savaşları konu edinen web tabanlı bilgisayar oyununun karakterlerini ve mekanlarını tasarladı.

Tanyıldızı, yaklaşık 2 yıl önce grafik sanatçılarına yönelik bir internet sitesinde çizimlerini paylaşırken, çizimlerini beğenen üç boyutlu oyun modellemeci Ömer Faruk Bulanık'ın kendisini, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki savaşları konu edinen oyun hazırlayan ekibe davet ettiğini söyledi.

1362519141_aaozlfoto003405032013120829492rozl20130305000000elz-ozl-9.jpg

Bu ekip ile çalışmaya başlayan Tanyıldızı, çalışmalarının 1,5 yıldır sürdüğünü söyledi ve şunları dile getirdi; ''Oyun 3D olacak. Oyunun server yazılımı, veri tabanı alt yapısı, çoğu asker ve kale gibi yapıların iki boyutlu çizimleri tamamlandı. 3 boyuta aktarılıyor. Testler bittikten sonra kesin çıkış tarihi belirlenecek''

Oyunun Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu 1299 yılından başlayacağını söyleyen Tanyıldızı, Oyuncuya başlangıçta çok gelişmemiş bir şehir verilerek oyuncudan Osmanlı İmparatorluğu'nu kurması isteneceğini belirti ve ''Oyuncuya kuruluştaki savaşlar görev olarak veriliyor. Oyuncu o savaşları yapıyor. Kazandıkça ekonomi gelişiyor, güç artıyor. Oyun strateji uygulamayı öngörüyor'' dedi.