Diablo III'ün adı değişti!

Oyunu Çin'de satabilmek için ismini bakın ne olarak değiştirdiler.

Diablo III'ün adı değişti!

Diablo III'ün satışı Çin'de şu anda yasak. Oyunu Çin'de satabilmek için ismini "Büyük Ananas" olarak değiştirdiler.

Diablo 3, Çin'de satışa geçmeden önce yetkililer tarafından incelenmesi gerekiyor. Bu yüzden oyun, Çin'in en büyük e-ticaret platformlarında "Big Pineapple" ("Büyük Ananas") adıyla satışına başlandı.

1338620544_diablo-3.png

Diablo 3, Blizzard tarafından Mayıs ayında piyasaya sürülmüş ve oyun Tayvan, Güney Kore pazarlarına da sevenleriyle buluşmuştu. Ancak Çin'de piyasaya sürülmesi için Çin Kültür Bakanlığının kontrolünden geçmesi gerekiyor. Onun için Çin'de henüz satışa sunulmadı. Çin bakanlığının bu incelemesi bazen aylar sürüyor. Örnek verecek olursak Blizzard'ın önceki oyunlarından Temmuz 2010'da çıkan Starcraft 2'nin incelenmesi, neredeyse 6 ay sürmüştü.

Bu kadar zaman beklemek istemeyen oyun severler, Çin e-ticaret sitesi Taobao Marketplace'den Diablo 3'ün Tayvan sürümünü satın alabiliyorlar. CD key'ler zaman zaman 80 ile 90 dolar arasında satılabiliyor. Ancak CD key'lerin satışı, yetkililerin dikkatini çekmiş olacak ki Taobao geçen hafta bakanlığın isteği üzerine çevrimiçi oyun kurallarını sıkılaştırdığını açıkladı. Taobao'da "Diablo 3" şeklindeki aramalar artık sonuç döndürmüyor. Ancak site oyunun ismini değiştirmiş olarak "Big Pineapple 3" ("Büyük Ananas 3") adında CD key satıyor.