Sinema filmini yapmaya değer 5 oyun!

Bu oyunların filmleri de olmalı!

Sinema filmini yapmaya değer 5 oyun!

Bundan on yıl önce oyun sektörünün bu hale geleceği söylenseydi herhalde kimse inanmazdı. Çünkü öyle bir hal aldı ki oyunlarda korku, heyecan, macera hepsi bir arada ve gerçek film yapımlarından fazlada farklı değil.

Sanki film yapımı gibi olan oyunlarda artık bir başrol oyuncusu ve her senaryoda sonu gelmez bir heyecan bulunuyor. Her oyunda başka bir dünyada yaşıyor oyuncular.

Oyun sektörü artık o kadar gelişti ki filmler oyunlara dönüştürülmeye ve oyunların film versiyonları yapılmaya başlandı. Fakat bu filmlerin çok azı kaliteli bir yapım olarak karşımıza çıktı. Filmlerde bazı yönetmenler oyunların gerçek senaryolarını çekerken bazıları da senaryoda değişiklik yapıp başka versiyonlarla filmleri izleyicilere sundular.

Tüm bunlara rağmen çok ilgi görmüş filmleri yapılmaya değer oyunlar bulunuyor. Bunları sizin için listeledik.

Sonraki sayfalarımızda filmleri yapılmaya değer oyunları görebilirsiniz.

Red Dead Redemption

Oyun: John Marston isimli karakteri kontrol ettiğimiz oyun, Vahşi Batı'nın tüm detaylarını gözler önüne serdiği gibi, aynı zamanda da sonu gelmez haritasıyla bize dönemi yaşatmıştı.

Film: Oyun filme, harika bir geçiş yapılabilir zira hem hali hazırda bulunan senaryo, hem de Marston fazlasıyla detaylı bir karakter. Umut, ihanet ve arınma duygularının her yerde olduğu oyun bir anda herkesin dikkatini çekecektir.

Mirror's Edge

Oyun: Gelecekte geçen bir oyun olduğu kadar ilk kez gerçek FPS kamerasının da aktif olarak kullanılduğu ilk oyun. Kontrol ettiğimiz Faith karakteri ile bize verilen paketleri ya da mektupları zor şartlar altında bir yerden başka bir yere taşıyoruz.

Film: Tıpkı oyununda da olduğu gibi, farklı kamera açılarıyla bir film çekilebilir. Tıpkı oyunda da olduğu gibi hikaye akışındaki farklı kamera açıları ilginç bir film ortaya çıkaracaktır. Tüm bunlara yaşanan koşuşturmaları da ekleyince aksiyon dolu farklı bir film ile karşılaşabiliriz.

Infamous

Oyun: Cole McGrath'ı oynadığımız ve normal bir insandan, inanılmaz güçlere sahip bir insana geçtiğimiz oyunda, içerisinde bulunduğumuz şehirde yaşanan kaos'un sebeplerini öğrenmeye çalışıyorduk.

Film: İyinin ve kötünün savaşanın konu alınabileceği harika bir zemini var Infamous'un. Ayrıca Cole'un farklı kişilikleri ve yaşadığı kişilik çatışmaları; daha da önemlisi verdiği kararların büyük kitleleri etkilemesi farklı bir film ortaya çıkarmaya yetecektir.

Mass Effect

Oyun: Commander Shephard'ı kontrol ettiğimiz oyun, temelde kendi başına bir film olma özelliği gösteriyor. Harika kurgusu ve senaryosu onu bir oyun olmaktan öteye taşıyor.

Film: Harika konu anlatımı, her karakter için yaratılmış arka plan hikayeler ve üç oyunluk bir seri olması, onu muhtemel film adayları listesinin başına çıkartıyor.

Modern Warfare

Oyun: Özellikle son yıllarda çıkan oyunlarıyla farklı bir derinlik kazanan seri, güçlü karakterleri ve sürükleyici hikayesiyle dikkat çekiyor.

Film: Yapılacak olası bir Modern Warfare filmi, birçok ödül kazanmış olan Black Hawk Down ve de Jarhead gibi yapımlara benzeyecektir. Standart bir aksiyon filmi gibi olacak ama inanılmaz bir sona sahip olacaktır.