Panasonic en dayanıklı Toughpad'ı duyurdu

Yeni Toughpad FZ-G1 4. nesil Intel işlemci ve opsiyonel çalışma esnasında pil değiştirme işlevi ile yenilendi.

Panasonic en dayanıklı Toughpad'ı duyurdu

Panasonic, dayanıklı Windows tablet ürünlerinden Toughpad FZ-G1’in yeni versiyonunu Hollanda’da düzenlenen Enterprise Mobility Exchange ‘de duyurdu. İnce, hafif ve tamamen dayanıklı olan 10,1” boyutundaki Windows 8.1 Pro Update tablet, mobil çalışma tarzını benimseyen şirketlerin iş ihtiyaçlarına yönelik talepleri göz önünde bulundurularak tasarlanmış bulunuyor. 

Yeni Toughpad FZ-G1 gücünü  4. nesil Intel® CoreTM teknolojisinden alıyor. Daha düşük güç tüketen Intel® CoreTM i5-4310U vPro™ işlemci, aynı zamanda daha hızlı olmasıyla grafik performansını artırıyor ve cihazın standart pil ömrünü 8 saatten 10 saate (yüksek kapasiteli pil ile 20 saate kadar) çıkarıyor. Yüksek performanslı pil seçeneği ve yeni opsiyonel çalışma esnasında değiştirilebilen pil özellikleri ile yeni Toughpad FZ-G1 vardiya usulüne göre çalışan mobil çalışanlara kesintisiz 24 saat çalışma imkânı tanıyor. 

1399903126_panasonictoughpadfzg1gorsel1.jpg

Sektör öncüsü GPS

Cihaz sektörün en yeni ve öncü GPS* teknolojisine sahip olmasıyla mobil çalışanların ve sahada çalışan mühendislerin o an bulundukları yerleşimi kesin olarak ve her zamankinden daha hızlı bildirebilmelerini sağlıyor. Cihazın u-blox 8 modülü aralarında GPS ve GLONASS’ın da bulunduğu belli başlı küresel uydu konumlandırma sistemlerinin tümüyle uyumluluk sağlıyor. Üstelik bunları daha hızlı bilgiye erişim zamanları ve ticari kurumlar için eşi görülmemiş kesinlik ile sunuyor.

Daha hızlı veri aktarımı

Cihazın en yeni sürüm Kablosuz LAN 802.11ac teknolojisi sayesinde veri aktarım hızı önemli ölçüde artıyor. 

Eldivenle uyumlu dokunmatik ekran

Yeni Toughpad FZ-G1 mobil çalışanların eldiven giydikleri halde kullanabildikleri dokunmatik ekrana sahip. En yeni IPSα Panel teknolojisi ile donatılan cihaz, 800cd/m² parlaklık seviyesiyle dış mekânlarda çalışanlara eşsiz görüntüleme kalitesi sunuyor. 

Microsoft Windows 8.1 Pro Update işletim sistemine sahip cihaz kurumsal müşterilerin kullanıcı işlevselliği ve Windows 8.1 Pro Update işletim sisteminin iş ihtiyaçlarına yönelik avantajlarından faydalanabilmelerini sağlıyor. Bununla birlikte Microsoft Windows 7 Professional** seçeneği de kullanılabiliyor. Microsoft’un, önceleri geçen ay sona ereceği açıklanan Windows XP desteğini uzatmasıyla birlikte en yeni Windows 8.1 Pro Update ve Windows 7 Professional** versiyonları da donanımlarını yükseltmek isteyen kurumlara daha akıcı bir geçiş süreci sunacak.

 1399903145_panasonictoughpadfzg1gorsel2.jpg

Dayanıklılık için tasarlandı

Toughpad ürün ailesi Panasonic’in Toughbook dizüstü ürün gamı ile aynı dayanıklılık standartlarına sahip. Tamamen dayanıklı Toughpad FZ-G1 toza ve suya karşı katı cisim koruma derecesini ifade eden MIL-STD-810G ve IP65 sertifikalarına sahip.

FZ-G1 standart olarakHD 720p ön panel kamerası ve yükseltilmiş opsiyonel 5MP ya da 8MP arka panel kamerası ile birlikte geliyor. Opsiyonel arka kameranın ışık koşullarından bağımsız olarak daha net belge, varlık ya da saha fotoğrafı  çekilebilmesini sağlayan üçlü flaş becerisi bulunuyor.

Cihazın önünde bulunan pencereler ve kişiselleştirilebilen uygulama tuşları çalışanların, önemli gördükleri uygulamalar ve araçlar arasında tek tuşla geçiş yapabilmelerini kolaylaştırıyor.

Esneklik için tasarlandı

Esnek Konfigürasyon Portlarını kullanan cihaz yapılan işin özgün ihtiyaçlarına göre konfigüre edilebiliyor ve USB 2.9, Micro SDXC, True Serial port, LAN Bağlayıcı, GPS, Barkod Okuyucu, opsiyonel entegre akıllı kart okuyucu gibi seçenekler sunuyor. USB 3.0, Bluetooth® 4.0, HDMI ve Kablosuz LAN becerileri de cihazın standartları arasında yer alıyor.

Toughpad FZ-G1, ofisleriyle bağlantıda kalmak isteyen çalışanlarına destek olmak için araca monte cihazların çatı antenine bağlanarak, merkeze uzak bölgelerde bağlantı becerilerini daha da geliştiren çift harici anten bağlayıcı özelliğini sunuyor.

En yeni versiyon Toughpad FZ-G1 Avrupa’da Haziran 2014’te satışa çıkıyor. Cihazın tavsiye edilen perakende satış fiyatı ise 2799 avro + KDV.