Panasonic yeni ağ bağlantılı güvenlik kamerası kayıt cihazını tanıttı

Panasonic 32 kanala kadar kayıt yapabilen ve ihtiyaca göre uyarlanabilen yeni ağ bağlantılı disk kayıt cihazını tanıttı.

Panasonic yeni ağ bağlantılı güvenlik kamerası kayıt cihazını tanıttı

Güvenlik kameraları son yıllarda hayatımızda oldukça önemli bir yer teşkil ediyor. Suçun önlenmesi için oldukça caydırıcı bir donanım olan güvenlik kameraları zaman zaman hayat kurtarıcı bile olabiliyor. 

Güvenlik kameraları daha önceki yıllarda düşük çözünürlükleri ile öne çıkıyorlardı ama gelişen teknoloji sayesinde artık güvenlik kameraları 1080p çözünürlüğe ulaştı. Bu çözünürlüğe çıkmanın olumsuz tarafı ise artan çözünürlükle birlikte artan saniye başına düşen veri büyüklüğüdür. 

Düşük çözünürlükte 1 saat kayıt 180 megabayt gibi bir değer olurken bu Full HD'de 4 katına kadar depolama alanına ihtiyaç duymanızı gerektirmektedir. Panasonic ise yeni ürünü ile bu sorunları ortadan kaldıracak gibi görünüyor. 

Panasonic'ten gelen bilgilere göre firma yeni ürünü ile ilgili şunları belirtiyor. “PC’den bağımsız bir görüntü kayıt çözümü olarak yeni NV300 modeli, yüksek derecede güvenilirlik ve uzman olmayan kullanıcılar için bile kolay kullanım imkanı sunuyor. Bankalar, perakende satış yapılan mağazalar, eğitim kurumları gibi pek çok farklı sektörde kullanım için ideal bir seçenek olan NV300, RAID 5 sistemiyle ve sunduğu 64TB bellek kapasitesi sayesinde 32 farklı kameradan gelen Full HD videoları 50 gün boyunca hafızasında saklayabilir”

1405494480_panasonicwjnv300.jpg

Kayıt cihazı ayrıca hızlı arama, yüz tanıma, e-postayla alarm bildirimi, ses kaydı yapabilmenin yanı sıra kaydedilen görüntülerin USB veya SD kart ile aktarımına da olanak tanıyor.