Parmak izi teknolojisi kullanıma sunuldu!

15 saniyede pasaport kontrolünün yapıldığı Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi Atatürk Havalimanı’nda kullanılmaya başlandı.

Parmak izi teknolojisi kullanıma sunuldu!

Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi olarak adlandırılan sistem Atatürk Havalimanında kullanıma sunuldu. Dış Hatlar terminalinde ikisi gidiş katında, ikisi de geliş katında olmak üzere 4 pasaport kontrol noktasında kullanılacak sistem sayesinde yolcular parmak izleri sayesinde kontrol noktasından hızlı bir şekilde geçebilecek.

Bu sistemle sahte pasaport kullanımı ve zaman zaman oluşan uzun kuyrukların tamamen ortadan kalkacağı, pasaport polisi sayısının da asgariye ineceği belirtildi. Yolcular özel hazırlanan bankolarda parmak izlerini taratacak. Sistem parmak izini kontrol ettikten sonra eşleşmenin sağlanmasıyla kapıyı açarak geçişi sağlayacak.  Bu kontrol sisteminde, insan işgücü kullanılmayacak ve işlemler çok hızlı ve güvenli olarak gerçekleşecek.

1421953256_img20150122205727.jpg

Sistem başarılı olursa, gidiş ve geliş yönünde 4'er biyometrik kabin daha eklenecek, önümüzdeki yıl sonunda ise sayı gidişte 12, gelişte de 12'ye çıkacak. Sistemin başarılı olmasıyla birlikte ikinci aşama olan yüz tanımaya geçilecek. Yolcunun parmak izinin yanı sıra farklı kamera açılarından çekilecek görüntü ile yüz tanıma sistemde eşleştirilecek.