Pebble tarihin tozlu sayfalarına gömülüyor!

Fitbit'in bünyesine geçecek olan Pebble, Kickstarter üzerinden bağış topladığı Pebble Time 2 saatini hiç bir zaman satışa çıkarmayabilir. Pebble ismi piyasadan adım adım çekiliyor!

Pebble tarihin tozlu sayfalarına gömülüyor!

Akıllı saat sektöründe geçtiğimiz hafta Fitbit'in Pebble'ı satın alması damgasını vurmuştu. Pebble için 40 milyon dolar gibi oldukça yüksek bir meblağı gözden çıkaran Fitbit, bugün ilginç bir gelişme ile karşımıza çıktı. Bildiğiniz gibi Pebble, Pebble Time 2 ismini verdiği akıllı saati için Kickstarter üzerinden bağış toplamıştı.

Bloomberg'in haberine göre; Fitbit, Pebble Time 2 projesini sonlandıracak ve akıllı saat satışa sunulmayacak.

Bizim de daha önce belirttiğimiz gibi Fitbit'in Pebble'ı satın almasındaki amaç ürün gamından daha çok yazılım mühendislerinden dolayı olduğu Bloomberg'in raporunda da yer alıyor.

Raporda ayrıca; Fitbit'in Pebble'ı resmi olarak satın aldıktan sonra Pebble'ın tüm ofislerinin kapatılacağı ibaresi de bulunuyor.

Fitbit'in Pebble ismini piyasadan çekmesi ve marka ismini öldürmesi beklediğimizden de erken oldu. Bakalım Pebble mühendisleri Fitbit bünyesinde çalışmaya başladıktan sonra Apple Watch veya Gear S3'e rakip bir saat geliştirebilecekler mi?

1481095650_pebbletime2pebble2pebblecore.jpg