Pentagon siber saldırıları otomatik tespit edecek sistem geliştiriyor!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, silah sistemlerine karşı yapılacak siber saldırıları önceden tespit edip edip engelleyebilecek otomatik bir güvenlik sistemi geliştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Pentagon siber saldırıları otomatik tespit edecek sistem geliştiriyor!

ABD Savunma Bakanlığı askeri bilgisayar ağlarına, silah sistemleri ve tesislerine yapılabilecek siber saldırılara karşı genel bir güvenlik sağlamak için büyük bir elektronik sistem inşa ediyor. Söz konu bu otomatik sistem ile hackerların sızma girişimlerinin tespit edilmesi mümkün olacak.

Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Kevin McLaughlin Reuters yetkililerine yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıllarda hackerların veri sistemine giriş tehdidine dayalı olarak sistemin kusurlarını tespit etmek ve illegal girişleri otomatik olarak engelleyecek bir sistem oluşturmak istediklerini duyurdu.

1442734566_img20150920011610.jpg

Pentagon'un şefi Michael Gilmore, bu yılın başlarında siber tehditlerin arttığını ve özellikle Çin ve Rusya tarafından tırmandırılan siber saldırılar konusunda eleştirel bir rapor yayınlamıştı. Ayrıca raporda Michael Gilmore, neredeyse her büyük silah sistemi üreticisinin ve Amerikan silah sisteminin siber saldırılara karşı savunmasız olduğu uyarısında bulunmuştu

Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Kevin McLaughlin yıllık Billington Cybersecurity Zirvesi'nde yaptığı konuşmada:

"Bu otomatik sistem, sızma girişimlerini tespit ederek herhangi bir zarar görmeden bu saldırıyı kesmeye ve durdurmaya çalışacak. Sistemin yapamayacağı işlemlere ise siber tepki ekibi mudahale edecek" şeklinde açıklamada bulundu.