Robot Pepper garson oluyor (Video)

Geçen yıl Japonya'da kullanıma sunulan Pepper isimli robot, pizza siparişi alabilen bir garson olarak çalışmaya başlıyor.

Robot Pepper garson oluyor (Video)

Robotik çalışmaların her geçen gün artığı günümüzde insansı robotlara olan ilgi giderek artıyor. Özellikle yaşlı nüfusun çok fazla olduğu ülkelerde insanlara yardımcı olabilecek robotlar gündelik hayata girmeye başladı. Bunlardan biri olan Pepper isimli robot geçen yıl Japonya'da satışa sunulmuştu.

Piyasaya sürülen ilk insansı robotlardan biri olan Pepper, etkileşime geçebiliyor ve interaktif bir şekilde iletişim kurabiliyordu. Kredi kartı firması Master Card tarafından hayata geçirilen bir proje ile Pepper pizza sirarişi alabilen bir garsona dönüşüyor.

Deneme amaçlı olarak bu yılın sonlarına doğru hayata geçirilecek olan projede Master Card ve Pizza Hut işbirliği yapıyor. Bu kredi kartına sahip olan kullanıcılar restorana geldiğinde interaktif bir şekilde konuşarak Pepper yardımı ile sipariş verecek.

Konuyla ilgili olarak hazırlanan videoda Pepper bir garson gibi sipariş alabildiği gibi müşterinin sorularına da yanıt verebiliyor. Ödemenin kredi kartı ile sözlü onay alınarak yapıldığı restoranların bu yılın sonuna doğru açılacağı belirtildi. İşte Pepper'ın garson olarak neler yapabileceğini gösteren video: