Philips'in Kablosuz ev sinema sistemi Fidelio E5’e EISA Avrupa ödülü

Philips Fidelio E5, “Benzersiz İsteğe Bağlı Çevresel Ses” konseptiyle 2014-2015 EISA Avrupa Ev Sinema Sistemi Çözümü ödülünü kazandı.

Philips'in Kablosuz ev sinema sistemi Fidelio E5’e EISA Avrupa ödülü

Ev sinema sistemleri en basit tabirle izlediğiniz bir filmden yada oynadığınız bir oyundan çok daha fazla keyif almanızı sağlayan ürünlerdir. 4 hoparlör ve 1'de subWoofer'dan oluşan bu sistemler 4+1 yada 5+1 formatında satılmaktadır. Bu ürünlerin en büyük sıkıntıları ise kablolarıdır. 

Kabloların oradan geçirilmesi buradan geçrilmesi, süpürülürken süpürüne engel teşkil etmesi, ev içinde toz toplaması ise ses sistemlerinin en büyük sıkıntılarıdır. Son dönemde kablosuz ev sinema sistemlerinin fiyatlarının makul rakamlara gerilemesi ile birlikte bu ürünler kullanıcılar tarafından daha fazla rağbet görmeye başadılar. Tam bu noktada da Philips'in Kablosuz ev sinema sistemi Fidelio E5 oldukça prestijli bir ödülün sahibi oldu.

Philips Fidelio E5 Avrupa Görüntü ve Ses Derneği tarafından 2014 - 2015 Avrupa Ev Sinema Sistemi Çözümü ödülünü kazanarak bu bağlamda bir ilki de gerçekleştirmiş oldu. 

1408094390_css7235y12-fp-global-001.jpg

Doğru, dengeli ve dinamik kablosuz ses

Özel kablosuz ses teknolojisinden yararlanan E5, diğer kablosuz cihazlardan etkilenmeden çalışabiliyor. Böylece hem müzik dinlerken hem de film izlerken kayıpsız ses kalitesi ile çalışan, tamamen kablosuz bir çevresel ses sistemi elde edilebiliyor.

Philips'in Crystal Clear Sound teknolojisi, ister aksiyon filmi izleyin, ister bir müzik videosu seyredin veya konser dinleyin, aslına sadık ve bozulma olmayacak bir şekilde ses kaynağını yeniden üretiyor. E5, sesi mümkün olduğunca az işliyor. Böylece orijinal ses içeriğinin saflığı korunuyor ve ses size son derece hassas ve doğru şekilde ulaşıyor.

Kule tipi hoparlörlerin her biri 3 inç'lik, tam ses aralığını destekleyen güçlü sürücülerle birlikte birinci sınıf yumuşak kubbe tweeter'lar ile birlikte geliyor. Ayrılabilen çevresel hoparlörler ise 2,5 inç'lik birer sürücü ile donatılmıştır. Ayrıca E5 sistemi daha zengin ses ve daha derin bas sesler sunmak için kablosuz subwoofer ile patentli double BASS (çift bas) teknolojisine sahip.

E5 ayrılabilir hoparlör "yerleştirildiğinde" otomatik olarak algılıyor ve ayrılabilir ünitenin pilini şarj ederken kule tipi hoparlörün tek bir hoparlör gibi çalışmasını sağlamak için yeniden yapılandırma gerçekleştiriyor.

1408094407_e5-lfstyl.jpg

Sorunsuz kurulum

İki HDMI girişi ile TV, Blu-ray oynatıcı veya oyun konsollarından gelen çok kanallı Dolby Digital veya DTS sesleri sistem üzerinden oynatmak son derece kolay. Ayrıca aptX® ve AAC kalitesinde Bluetooth akışı ile akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayarınız üzerinden müzik dinlemenin keyfini çıkartabilirsiniz. E5, tek dokunuşla aygıtlarla eşleme imkanı sunan NFC teknolojisine de sahip.

Birinci sınıf kaplama

E-Serisi evinize kusursuz şekilde uymak üzere tasarladı. Kulenin alt kısmı lüks siyah yün hoparlör kumaşıyla kaplı… Paslanmaz ızgara sedir ağacından şık kaplamalara ve ayrılabilir hoparlörlerin ayrılıp taşınabilmesi için deri tutma yerlerine sahip.

1408094420_css7235y12-rtp-global-001.jpg

Philips Fidelio E5 ayrıntıları

Ses

· Hoparlör çıkış gücü: 120 W

· Subwoofer çıkış gücü: 90 W

Hoparlörler

· Hoparlör türü: 2 adet Uydu hoparlör

· Ayrılabilir hoparlör başına sürücü sayısı: 1 adet 2,5" Yüksek güçte woofer

· Subwoofer sürücüsü: 1 adet 6,5" bas

· Uydu hoparlör başına sürücü sayısı: 1 adet 1" Yumuşak Kubbe tweeter, 1 adet 3" Tam ses aralığı destekli woofer

Bağlanabilirlik

· Arka Bağlantılar: Dijital koaksiyel giriş, Dijital optik giriş, HDMI 1.4 çıkış (ARC), HDMI IN 1, HDMI IN 2, Ses girişi 3,5 mm jak

· Kablosuz bağlantılar: Bluetooth® (aptX® ve AAC)

Kolaylık

· EasyLink (HDMI-CEC): Ses Geri Dönüş Kanalı, Otomatik ses giriş eşleme, Tek tuşla bekleme, Uzaktan Kumanda Geçişi

EISA'nın seçkin jürisi ödülle ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptılar;

Ayrılabilir kablosuz hoparlörleri sayesinde Philips Fidelio E5, tüketicilere standart stereo ile 4.1 kanal çevresel deneyimi sunabilme özelliğine sahip ve geleneksel ev sinema çözümlerinin bir adım ötesine geçiyor. Bu geçişi yapmak ise çok kolay. Tek yapmanız gereken arkadaki iki hoparlörü stereo kabinlerin üzerinden sökmek ve çevresel konumlara yerleştirmek. İki kanallı oynatmaya geri dönüş yapıldığında ise hoparlörler pillerini yeniden şarj ediyor. aptX Bluetooth akış, Dolby Digital/Pro/Logic II kod çözme ve çift HDMI girişlerin eklenmesiyle Fidelio E5 çok yönlü bir ev sinema merkezine dönüşüyor ve yumuşak kubbe tweeter'lar, tam ses aralığını destekleyen sürücüler ve ayrı kablosuz subwoofer sayesinde hem müzik, hem filmler hem de TV'ler için muazzam bir performans sunuyor. E5 sadece harika ses vermekle kalmıyor, aynı zamanda son derece güzel tasarlanmış”.

Philips'i aldığı bu ödülden dolayı teknolojioku.com ailesi olarak tebrik ediyoruz.