Php ile memcache kullanımı

PHP'de büyük önem arzeden MemCache'nin kullanımı.

Php ile memcache kullanımı

Yüksek trafikli sitelerin vazgeçilmez yazılımlarından biri olan memcache tüm dünyada milyonlarca site tarafından kullanılıyor.

Memcache yüksek trafikli sitelerde tampon bellek oluşturmak için Danga Interactive tarafından LiveJournal için geliştirilen bir sistemdir. Proje her ne kadar LiveJournal için geliştirilse de özellikle Facebook mühendisleri tarafından daha da geliştirilerek işlemci ve ram kullanımında %20 ile %30' luk bir performans artışı sağlanmıştır.

Facebook şuan dünya da Memcache' i en etkin kullanan web sitelerin başında gelir. Facebook gibi milyonlarca işlem yapan bir web sayafında ön bellekleme olmasa yaptıkları sunucu yatırımının bir kaç katını yapları gerekirdi.

Memcache' in sunucuya kurulma şekli her linux sürümünde farklılık gösterir. Hangi linux sürümünü kullanıyorsanız ona göre kurulum yapmanızı öneririz. Eğer yeteri kadar linux bilginiz yoksa sunucuyu aldığınız yerden destek talep edebilirsiniz.

Bizim asıl konumuz Memcache' in php ile nasıl kullanılacağı. Bununla ilgili bizim hazırldağımız ve hali hazırda kullandığımız Memcache sınıfını sizinle paylaşıyoruz.