PlayStation 4 ne kadar sattı?

Black Friday indirimlerinden sonra Sony, PlayStation 4'ün dünya çapında kaç adet sattığını açıkladı. PS4 rakibi Xbox One karşısında rekora koşuyor.

PlayStation 4 ne kadar sattı?

Sony, dünya çapındaki tüketicilere yapılan toplam PlayStation 4 satışlarının PlayStation tarihindeki gelmiş geçmiş en iyi Black Friday haftasının ardından, 6 Aralık 2016 itibarıyla 50 milyon adedi aştığını duyurdu. Bu sayı, geçen ay piyasaya sürülen ve en yeni görüntüleme teknolojisini destekleyen üst düzey PlayStation 4 Pro satışlarını da içeriyor.

PS4 yazılım satışları da gerek üçüncü taraf geliştiriciler ve yayıncılar, gerekse SIE Worldwide Studios (SIE WWS) tarafından sunulan heyecan verici yazılımlarla gücünü korurken, dünya çapındaki perakende mağazalarında satılan ve PlayStation Store üzerinden dijital olarak indirilen oyunların sayısı da 4 Aralık 2016 itibarıyla 369,6 milyonu aştı.

PS4’ün yazılım portföyü, aralarında The Last Guardian, Horizon Zero Dawn, Resident Evil 7, Mass Effect: Andromeda ve Red Dead Redemption 2 gibi heyecanla beklenen oyunlar ve doğrudan bire bir takip için PS VR Aim Controller ile piyasaya sürülen Farpoint gibi PS VR oyunları ile bu tatil döneminde ve sonrasında da büyümeye devam edecek.

Bağımsız geliştirici çevreleri de, PS4 için Yooka-Laylee, Boundless ve Vane gibi çok çeşitli yenilikçi yeni oyunlar sunacak.

1481274473_1481270486ps450milyon.jpg