Pokemon Go, yükseldiği kadar hızlı düşüyor!

Pokemon Go oyuncularının sayısı çok hızlı bir şekilde azalıyor.

Pokemon Go, yükseldiği kadar hızlı düşüyor!

Gelmiş geçmiş en popüler mobil oyun olmayı başaran Pokemon Go, çok kısa bir sürede tepeye çıktı. Sadece bir ay içerisinde en çok oynanan mobil oyun olmayı başaran Pokemon Go, yeni açıklanan verilere göre hızlı bir şekilde düşüşe geçti.

Pokemon Go, Temmuz ayından bu yana Amerika'daki oyuncularının %22.7'sini kaybetti. Yaklaşık 40 milyon oyuncuya sahip olan oyunun Amerika'ki oyuncu sayısı, sadece bir ay içerisinde 30 milyona kadar geriledi. Diğer ülkelerdeki oyuncu sayılarının azaldığı da biliniyor.

1471614602_pokemon-go-new3-1200x675.jpg

Pokemon Go'nun bu düşüşüne neden olan şey, muhtemelen oyunun geliştiricilerinin umursamaz olması ve hızlı çalışamaması. Hile kullanan kişilerle ilgili açıklama yapan geliştiriciler, bu kişilerin takibini iyi bir şekilde yapamıyor ve oyundaki adil rekabet ortamını koruyamıyorlar. Aynı zamanda oyunun bug'ları da birçok oyuncunun oyunu bırakmasına neden oldu.

Pokemon Go'nun bu sorunlar düzelmeden yeniden yükselişe geçebileceğini sanmıyorum ancak ilerleyen dönemlerde, oyunun farklı ülkelerde de kullanıma sunulmasıyla neler değişecek göreceğiz.