Pokemon Go'ya Walking Dead rakip oluyor!

The Walking Dead: Our World oyunu, Pokemon Go'ya rakip olacak!

Pokemon Go'ya Walking Dead rakip oluyor!

2016 yazını çılgınlığı Pokemon Go'yu hatırlarsınız. Şimdi de tamamen farklı türde bir AR oyunu herkesin yeni takıntısı olmaya hazırlanıyor. AMC ve geliştirici Next Game, yaptıkları açıklama ile iOS ve Android için konum tabanlı artırılmış gerçeklik oyunu The Walking Dead: Our World'ü duyurdu.

The Walking Dead: Our World temel olarak zombiler ile gerçek dünyada savaşmayı içeriyor. TechCrunch'ın belirttiğine göre oyunun amacı, hayatta kalanları kurtarmak. Ayrıca Walking Dead serisinin yıldızlarının artık simgeleşmiş olan silahlarını da kullanabiliyorsunuz.

1504608292_59ae2d3467b0a98d3c89fbb0.jpg

Pokemon Go'da olduğu gibi The Walking Dead: Our World, gerçek dünya üzerine sanal düşmanlar yerleştiriyor. Ancak bütün kan, silah ve genel olarak karmaşa düşünülürse, bunun Pokemon Go'ya göre çok daha fazla yetişkinlere yönelik olduğu rahatlıkla söylenebilir. 

Her ne kadar Next Game açık bir şekilde söylememiş olsa da The Walking Dead: Our World iOS 11'e gelecek olan Apple ARKit ve yeni duyurulan Google ARCore teknolojilerini kullanıyor. Bu çerçeveler, geliştiricilerin, kullanıcıların ek donanıma ihtiyaç duymadan kullanabilecekleri AR uygulamaları yapmalarına imkan tanıyor. ARKit ve ARCore, sunuldukları zaman milyonlarca iPhone ve Android telefona artırılmış gerçeklik teknolojilerini getirecek.