Pokémon'un yasaklı bölümleri!

Pokémon tüm dünyada izlenme rekorları kırdı ve yeni sezonlarıyla da rekorları kırmaya devam ediyor. Ama yayınlandığı her ülkede çocuklar üzerinde kalıcı etkiler bırakmıştı ve bir çok bölümü yasaklanmıştı.

Pokémon'un yasaklı bölümleri!

Sadece ülkemizde değil diğer ülkelerde çocuklar Pokémon yüzünden zarar görmüştü. Televizyon kanalları da çaresiz bir şekilde yayından kaldırmışlardı. Kimi çocuklardan pencereden kendilerini atmış, kimisi elektrik prizlerine dokunup Pikachu olmuştu kimileri de şiddet yanlısı olmuştu. Peki Pokémon'un hangi bölümleri yasaklanmış sizin için derledik.

Bölüm 18 - Beauty and the Beach

1487081379_hqdefault.jpg

Orijinal seri ingilizce dublajlandığı sırada bu bölüm 4Kids Entertainment tarafından atlanmıştır. Buna rağmen sonra serinin başka bir ingilizce dublajında Kids' WB bu bölümü Japonca'dan Beauty and the Beach olarak çevirmiş ve yayınlamıştır. Kayıp bölüm olarak gösterilen bölüm bir kere daha gösterildikten sonra başka bir yerde bir daha yayınlanmamıştır. Ayrıca İngilizce Indigo League DVD'sine de dahil edilmemiştir. Bölümün yasaklanmasının nedeni bölümde James'in şişirilebilir göğüslerinin bulunduğu bir elbise giymesidir. 2000'deki dublajında James'in bikiniyle görüldüğü 40 saniye bölümden çıkarılmıştır.

Bölüm 35 - The Legend of Dratini

1487081625_thereisaepisodethatisbannedbecausethereweree0583cbfe1d86f33da56d345df946e4a.jpg

Bölüm boyunca yaygın olarak görülen tabanca kullanımından dolayı bu bölüm yasaklanmıştır. Bu bölümde Safari Bölgesi'nin koruyucusu Ash'in başına doğru silah doğrultmuş ve Team Rocket'a ateş etmiştir. Bu bölüm Ash'in sahip olduğu 30 Tauros'un yakalandığı bölüm olduğu için ana konuda bir boşluk bırakmış ve ingilizce dublajında bu durumla ilgili devam eden sorunlar ortaya çıkmıştır. Bölüm Safari Bölgesi'yle ilgili bir bölüm olduğu için İngilizce animede bu bölge şuana kadar görülmemiştir ama bu bölümden önceki iki bölümde bahsedilmiştir.

Bölüm 38 - Electric Soldier Porygon

Nöbet geçirme bölümü olarak da bilinir. Bu bölüm Japonya'daki ilk gösteriminden sonra dünya çapında yasaklandı. Bu bölümde bir dizi yanıp sönen ışığın yaklaşık olarak 375'i kız 310'u erkek 685 Japon çocuğun epilepsi belirtilerinden dolayı hastaneye götürülmesine sebep olan bir sahne vardır. Bu olaydan sonra animenin devam etme durumu aylarca çelişkide kalmıştır, bu sırada Holiday Hi-Jynx ve Snow Way Out bölümleri ertelenmiş, yeni yıl bölümü de iptal edilmiştir. Bu bölümden sonra ayrıca böyle önemli büyüklükte bir kazanın tekrardan yaşanmaması için yapımcılar Pokémon'un önceki bölümlerinin tümünü kontrol etmiş ve ışık seviyelerini düşürmüştür.

Bölüm 39 - Holiday Hi-Jynx

1487081865_pokemon-holiday-hi-jynx-03.jpg

Bu bölüm ingilizce dublajı yayınlandıktan sonra yasaklanan tek bölümdür. Bölüm yayınlandıktan sonra Carole Boston Weatherford bölüm boyunca görülen Jynx hakkında bir makale yazmıştır. Onu The Story of Little Black Sambo'daki Afroamerikan karakterlerlerin yanlış bir kalıba sokulması olduğunu belirtmiştir. Hemen sonra bölüm serinin tekrarlarından kaldırılmıştır ve 2000 yılından beri yayınlanmamıştır. Yine de bölüm Indigo DVD'sinde yer almaktadır. Ayrıca Avrupa'da bu bölüm ilgili bir sınırlama getirilmemiştir. Bölüm ayrıca Güney Kore'de de yasaklanmıştır.

Bölüm 40 - It's New Year's Eve! Pocket Monsters Encore

Bu bölümün Holiday Hi-Jynx ve Snow Way Out bölümleri arasında yayınlanması planlanmaştı. Electric Soldier Porygon bölümündeki olaydan sonra Pokémon bölüm planlarını yeniden düzenlendi ve bu bölüm hiçbir zaman yayınlanmadı. Bu bölüm için herhangi bir fragman da gösterilmedi ve Japonca bölüm başlığı dışında bölümün içeriğiyle ilgili bir bilgi de bulunmamaktadır.

1487159365_qnqpfb.jpg.png

Bölüm 250 - The Ice Cave

1487082042_23.jpg

Bu bölüm Jynx'in sık görülmesinden dolayı yasaklanmıştır. Önceki Jynx bölümünden farklı olarak bu bölüm ingilizce dublajlanmamıştır. Bölümde yeni mor renkli tasarımı olan Jynx olmadığı için bölüm Japonya ve Brezilya dışında bir daha görülmemiştir.

Bölüm 375 - Shaking Island Battle Dojoach VS Namazun

1487082952_hqdefault-1.jpg

Bu bölüm Ash'in Mossdeep'ten ayrılıp Sootopolis şehrine doğru yola koyulduğu bölüm olarak kararlaştırılmış, Solid as a Solrock ve Vanity Affair bölümleri arasında olması planlanmıştı.

Bu bölüm yayınlanmadan çok kısa zaman önce Japonya'da yıkıcı bir deprem olmuştu. Felaketten daha haftalar geçmişken depremle ilgili bir bölümün düşüncesizlik olacağı kararlaştırıldı ve ertelendi. Buna rağmen sonra hiçbir zaman yayınlanmadı ve daha sonra unutuldu.Bu bölüm ayrıca Earthquake saldırısının kullanıldığı son bölümdür.