Popüler Android Uygulamaları

Mobil dünyanın yıldızı olan Android işletim sistemine uygun bazı uygulamaları sizlerle paylaşmak istedik.

Popüler Android Uygulamaları

Yaklaşık 500.000 uygulama ve oyuna sahip olan Android Market'in en büyük rakibi appStore'u geride bırakması çok yakın gibi görünüyor.








Adobe Flash Player;


Bilgisayar aleminden de bildiğiniz gibi Flash Player formattan sonra kurulması gereken ilk programlardandır. Android işletim sistemi yüklü ve Flash Player desteği olmayan telefonlar için bu programı yükleyip youtube veya benzeri sitelerde rahatça dolaşabilir, faydalanabilirsiniz.




Adobe Flash Player'ı yüklemek için Tıklayınız.



Advanced Task Manager;

Bilgisayarınızdaki "Görev Yönetici" olarak düşünün. Birçok programı açıp kapatmadan başlat çubuğuna minimize ediyorsunuz, işte androidli telefonlarınızda da açıp kapatmadan direkt menüye geçtiğinizde o program çalışmaya, telefonunuzu yavaşlatmaya, bataryanızı daha çok harcamaya devam ediyor. İşte bu program da tek tuş ile bütün gereksiz programları kapatıyor. Faydalarını birkaç satır öncesinde görebilirsiniz.




Advanced Task Manager'ı indirmek için Tıklayınız.



AndroZip;

*.zip dosyalarını da açabilen gelişmiş bir dosya yöneticisi. Aslında gelişmişliği sadece *.zip dosyalarını açmasından geliyor.




AndroZip'i indirmek için Tıklayınız.



appSaver;

Burada yazdığım tüm programların kurulum dosyalarını işte bu program sayesinde yedekledim ve sizlerle paylaşıyorum. Kısa ve net oldu demi. Ne güzel..



appSaver'ı indirmek için Tıklayınız.



ASTRO;

Android İşletim Sistemli cep telefonları için Prof. denilebilecek bir dosya yöneticisi..



ASTRO'yu indirmek için Tıklayınız.



Barcode Scanner;

Barkodları okuyabilen bir program. Bunun amacı bir programı tanıttıktan sonra verdiğiniz indirme linkini telefonun browserına uzun uza yazmak yerine, barkoda çevirdiğiniz linki okutup direkt açtırmaktır. Tüm bu tanıtımların sonunda aşağıya bir barkod ekleyeceğim.



Barcode Scanner'ı indirmek için Tıklayınız.



Camera3D;

Farklı açılardan çektiğiniz fotoğrafları birleştirip, 3 boyutlu bir görünüm kazandırıyor.



Camera 3D'yi indirmek için Tıklayınız.



ColorNote;

Ben bunu çok sevdim. Unutkan biri olmama rağmen, yoğunluktan dolayı sırasını kaybeden işler oluyor. İşte bunun sayesinde tüm notlarımı telefonumun ana menüsünde görebiliyorum. Siz de seveceksiniz.



ColorNote'u indirmek için Tıklayınız.



PhoneSecurity;

Cep telefonun sim kartı ile PhoneSecurity programını birbiriyle yalnızca bir kere eşleştirme yapıyoruz . Eşleştirme yapılırken, bilgi mesajının gönderilmesini istediğimiz bir veya iki tane telefon numarasını da programa kaydediyoruz. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra, PhoneSecurity programı arkaplanda kendiliğinden çalışıyor, programla eşleştirilmiş sim kartı ile o an telefonun içerisindeki sim kartının aynı olup olmadığını kontrol ediyor. Sim kartı aynı değilse, telefonumuz yeni kullanıcıdan habersiz, kayıtlı telefon numaralarına bilgi mesajı gönderiyor.


Bilgi mesajını alan kişi, hırsızın telefon numarasını, IMEI numarasını, Sim serail numarasını, Operator ismini öğrenerek, bu bilgiler ışığında savcılığa başvurusunu yapıyor.



PhoneSecurity'i indirmek için Tıklayınız.



eBuddy;

eBuddy?i bilmeyen yoktur. MSN Messenger?ın kurulu olmadığı yerlerde candır! İşte bu da android için yazılan eBuddy.



eBuddy'i indirmek için Tıklayınız.



Flashlight;

Programı açıp butona tıkladığınız zaman kameranızın flaşı açılıyor. Elektrik gitmelerinde çok kullanışlı bir programa dönüşüyor...



Flashlight'ı indirmek için Tıklayınız.



Google Goggles;

Tarihi bir yerin fotoğrafını çekip google?da aratabilirsiniz. O da size oranın neresi olduğunu söylesin. Bence mükemmel bir program.



Google Goggles'i indirmek için Tıklayınız.



Photaf;

360 derece Panaromik fotoğraflar yapabileceğiniz bir program.



Photaf'ı indirmek için Tıklayınız.



Photobucket;

http://www.photobucket.com adresini biliyorsunuzdur belki. Kullanıpta tavsiye ettiğim bir fotoğraf/video upload sitesi. Bu program sayesinde çektiğiniz fotoğrafları Photobucket hesabınızda sizin belirlediğiniz klasöre upload ediyor.



Photobucket'ı indirmek için Tıklayınız.



Ringdroid;

Artık telefonunuz ile müziklerinizi kesebilirsiniz. Keseceğiniz alanı işaretleyip kaydet dedikten sonra ayrı bir dosya olarak kaydediyor. Kullanışlı ve güzel bir program.



Ringdroid'i indirmek için Tıklayınız.