PTT, Android kullanıcılarını uyardı!

PTT, Google Play Store'da yer alan bir uygulamadan dolayı Android kullanıcılarını uyardı. Android kullanıcıları bu uygulamaya dikkat!

PTT, Android kullanıcılarını uyardı!

Android işletim sistemine yönelik bu zamana kadar yüzlerce güvenlik tehdidi içeren uyarılara şahit olduk. Ancak bu seferki uyarı güvenlik firmasından değil direkt Posta ve Telgraf Teşkilatı'ndan (PTT) geldi. PTT, Android'in uygulama mağazası Google Play Store'da yer alan uygulamadan dolayı Türk kullanıcıları uyarıyor.

PTT'nin açıklamasına göre; Google Play Store'da HGS'ye ait bir uygulama gibi görünen sahte yazılımlar yer alıyor. Bu yazılımları kullananların, kişisel bilgilerine kolayca ulaşılabiliyor.

1493791614_hgs.png

Orijinal HGS Uygulaması

PTT; "Söz konusu yazılımlara ait kaynak kodu üzerinde yapılan incelemeler sonucunda sahte yazılımın kredi kartı ve telefonda kayıtlı bilgiler gibi müşteri verilerini çalmaya yönelik kodlar bulunuyor. Hizmet sunumunda önem verdiğimiz önemli kriterlerden birisi olan şirketimize güven unsurunu zedelemeye yönelik bahsi geçen sahte yazılımların Google Play'den kaldırılması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Şirketimiz müşterilerinin bu uygulamaları kullanmamaları ve söz konusu yazılım kullanıcılarının da sahte yazılımı telefonlarından kaldırmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.