Qualcomm Her Şeyin İnterneti alanındaki varlığını genişlettiğini açıkladı

Nesnelerin interneti hızla genişliyor.

Qualcomm Her Şeyin İnterneti alanındaki varlığını genişlettiğini açıkladı

Qualcomm yaptığı önemli duyurularla Her Şeyin İnterneti alanındaki varlığını genişlettiğini açıkladı. Bir Qualcomm iştiraki olan Qualcomm Atheros tarafından yapılan duyurular şöyle:

  • Qualcomm, Her Şeyin İnterneti (IoE) platformunu altı adet yeni ekosistem sağlayıcı ile genişletiyor. Bu gelişme, bulut hizmeti esnekliğini artırarak IoE’ye bağlanmak için Wi-Fi kullanan cihazların gelişimini basitleştirecek ve söz konusu çözümlerin daha geniş bir kitleye yayılmasını sağlayacak. Duyurulan yeni ekosistem sağlayıcılar şöyle: Ayla NetworksExositeKiiProximetryTembooXively by LogMeIn
  • Şirket ayrıca, IoE için iki yeni akıllı bağlantı çözümünü de tanıttı. QCA401x ve QCA4531 olarak açıklanan yeni çözümler, internet bağlantılı ürünlere zengin özellikli Wi-Fi® ve geniş beceriler katıyor. Her iki çözüme de, çözümlerin müşteriler tarafından hızlı ve maliyet açısından avantajlı bir şekilde kullanılabilmesine yönelik geliştirme platformları eşlik ediyor.  

Bir diğer Qualcomm iştiraki olan Qualcomm Connected Experiences, Qualcomm® AllPlay™ akıllı medya platformuna önemli ek özellikler getirileceğini duyurdu. Bu özelliklerin arasında Bluetooth®’tan Wi-Fi’ye re-stream, kişiselleştirilebilen ses ayarları ve en iyi şekilde yapılandırılmış senkronizasyon yer alıyor. Bunun yanı sıra, Hitachi America, Ltd. şirketi de AllPlay ile çalışan üç Wi-Fi hoparlörün satışa sunulacağını duyurdu. 

Qualcomm, IoE teknolojilerinin tamamındaki ilerlemelerinin ayrıntılarını da paylaştı:  

      Akıllı Ev – 18 üretici ve 18 müzik yayını servis sağlayıcısından oluşan AllSeen Alliance’ın bir kısmı kablosuz olarak bir evin tamamına ses yayını yapılması adına AllPlay’i entegre ettiklerini, bir kısmı da ilerleyen dönemlerde AllPlay entegrasyonu yapacaklarını duyurdu.

      Giyilebilir Teknolojiler – Akıllı saatlerden fitness takip cihazlarına ve giyilebilir kameralardan dijital gözlüklere kadar 20’den fazla giyilebilir teknolojili cihazın 30’dan fazla ülkeye teslimatı başladı.

      Bağlantılı Araba – Dünya çapında 20 milyondan fazla bağlantılı araç halihazırda Qualcomm Snapdragon LTE ve 3G modemlerini kullanıyor.

      Akıllı Şehirler – Qualcomm, şehirlerin modernleşme sürecine destek olacak akıllı ve sürdürülebilir bağlantı sunmaya yönelik 20 etkin projenin içerisinde yer alıyor. Söz konusu projeler, Wi-Fi’nin bir yerel yönetim hizmeti olarak sunulması, su kullanımı, geri dönüşüm, aydınlatma, ulaştırma, enerji ve altyapı alanlarına odaklanıyorlar.

      Bağlantılı Sağlık Hizmetleri - Qualcomm Life, yaklaşık 500 müşteri ve Cerner, AMC Health, Roche ve Walgreens gibi paydaşların yer aldığı geniş bir mobil sağlık ekosistemi kuruyor.