Qualcomm Samsung Galaxy Note 5'e göz kırpıyor!

Sanayi kaynaklarına göre Qualcomm, Samsung'un bir sonraki phablet modeli Galaxy Note 5'de kullanılacak işlemci için siparişi almaya çalışıyor.

Qualcomm Samsung Galaxy Note 5'e göz kırpıyor!

Qualcomm'un Snapdragon 810 işlemcisinin ısınma ağırlıklı sorunlarından dolayı Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung'un bu işlemciyi kullanmaktan vazgeçip Galaxy S6 modellerinde kendi Exynos işlemcisini kullanmıştı. Qualcomm musallat olan sorunların çözümü ile ilgili çalışmalarını başlatmış ancak ABD pazarının belli bir dilimini kaybetme tehlikesi geçirmişti. Bu itibar kaybını telafi etmek isteyen Qualcomm'un şimdilerde yoğun bir şekilde çalıştığı bildirildi.

1427234807_img20150325000457.jpg

Digitimes'ın sanayi kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Samsung Galaxy S6 serisi akıllı telefonlar için işlemci siparişlerini kaybetmiş olan Qualcomm'un Güney Koreli şirketin bir sonraki Galaxy Note 5 modeli için siparişler almaya çabaladığı belirtildi. Bununla birlikte Qualcomm'un 2015 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi planlanan Samsung Galaxy Note 5 için işlemci siparişleri almak için uğraşırken, diğer üreticilerin yaklaşan büyük ekranlı cihazlarında kullanılacak yonga setleri içinde çalışmalarını hızlandırdığı söyleniyor.

Samsung'un gelecek phablet modeli Galaxy Note 5'e monte edecek işlemci modeli ile ilgili şimdilik bir bilgi bulunmuyor ancak, Qualcomm'un o zamana kadar tüm kusurlarından arınmış bir işlemci ile karşımıza çıkması muhtemel görünüyor. Bakalım Qualcomm şirketi önemli bir güven kaybı yaşadığı bu süreçte ortaklarının kendisine emanet edilen cihazları için yeniden güvenlerini kazanabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.