Qualcomm, Snapdragon 810 ile sınırları yeniden çizecek!

Qualcomm Snapdragon 810’un LTE yeteneklerini Category 9 Taşıyıcı Toplaması desteği ile genişletiyor

Qualcomm, Snapdragon 810 ile sınırları yeniden çizecek!

Qualcomm Incorporated’ın (NASDAQ: QCOM) tam iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., Qualcomm® Snapdragon 810 işlemcinin LTE Category 9 Taşıyıcı Toplama bağlantısını destekleyeceğini duyurdu. Entegre yeni nesil LTE-Advanced modemli Snapdragon 810 işlemci, üç adet 20MHz LTE taşıtıcısı üzerinde 450 Mbps’ye kadar çıkabilen indirme hızlarını sergilemiş ve Category 9 Taşıyıcı Toplamasını destekleyen ilk Snapdragon işlemci olmuştu.

Yeni duyurulan Category 9 desteğiyle birlikte Snapdragon 810 işlemci, tam entegre 64-bit çok çekirdekli CPU ve LTE-Advanced çok modlu modem özelliklerine sahip olan ve bu özellikleri sayesinde 3x20MHz’ye kadar Category 9 Taşıyıcı Toplamasının yanı sıra FDD ve TDD taşıyıcıları arasında toplamayı destekleyen ilk Qualcomm Technologies Premium sınıf işlemci oldu. Bu yenilik, üstün kullanıcı deneyimi için performans ve bağlantıyı daha da geliştiriyor ve  daha yüksek indirme hızları, daha hızlı uygulama performansı ve daha iyi güç verimi ile destekleniyor.  

1418655317_newsnapdragonchipimagejpeg.jpg

Category 9 destekli Snapdragon 810 işlemcinin 2015’in başında piyasaya sunulması bekleniyor.

Qualcomm Technologies, Inc. Ürün Yönetiminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alex Katouzian, konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Qualcomm Technologies dünyanın önde gelen modem teknolojisini ticarileştirerek ve hem hızlı hem de güvenilir veri bağlantısı çözümleri sağlayarak mobil sektördeki liderliğini sürdürüyor. Son çözümümüz, LTE Category 9 bağlantısının mümkün kıldığı daha geniş kapsama alanlarında daha hızlı uygulama performansı ve özellik zenginliği sunacak. Snapdragon 810 gibi güçlü işlemcilerle LTE inovasyonunu yüksek sınıflara taşıyarak, artan mobil genişbant talebinde kullanıcıların olağanüstü bir deneyim yaşamalarını sağlayacağız.”