Qualcomm, Snapdragon 820’nin aşırı ısındığı yönündeki iddiaları reddetti

Snapdragon 810'da yaşanan aşırı ısınmadan dolayı başı bir hayli ağrıyan Qualcomm, Snapdragon 820'de işi sıkı tutuyor.

Qualcomm, Snapdragon 820’nin aşırı ısındığı yönündeki iddiaları reddetti

Kısa süre önce Güney Kore’den gelen haberlerde Samsung’un Galaxy S7’de yer vereceği Snapdragon 820 yongasetinde aşırı ısınma sorunu yaşadığı ve şirketin bu sorunu aşmak için ekstra ısı emiciler kullanacağı iddia edildi. Ancak konuya ilişkin iddialar kısa süre içerisinde Qualcomm cephesi tarafından reddedildi.

Snapdragon 810’da yaşanan aşırı ısınma sorunu neticesinde Samsung gibi önemli bir müşterisini kaybeden Qualcomm’un Snapdragon 820’de işi bir hayli sıkı tuttuğu biliniyor. Qualcomm'un yanı sıra Galaxy S7 için Samsung tarafından da test edilen işlemciye yönelik Qualcomm, resmi Weibo sayfasından Snadpragon 820’nin ısındığına yönelik iddiaları kabul etmediğini ve işlemcinin tasarım özelliklerine uygun geliştirilmeye devam edildiğini duyurdu.

Snapdragon 810’da sekiz çekirdek kullanan Qualcomm, Snapdragon 820’de ise dört adet özelleştirilmiş Kryo çekirdeğine yer verecek. Snapdragon 820’ye Adreno 530 grafik yongası ve yeni Spectra görüntü işaret işlemcisi eşlik edecek. 

14nm FinFET teknolojisi kullanılarak Samsung'un tesislerinde imal edilen Snapdragon 820’nin bu yıl ilk kez mobil cihazlarda kullanılması bekleniyor. 

İlginizi çekebilir;