Qualcomm, yeniliklere devam ediyor

Gimbal SDK, Müşteri Bağlılığını Artırmak için Yakınlık Özelliğini Tanıtıyor.

Qualcomm, yeniliklere devam ediyor

Qualcomm Incorporated, bugün, bağlı şirketi olan Qualcomm Retail Solutions Inc.'ın Android ve iOS işletim sistemlerine yönelik mobil bağlam farkındalık platformu Gimbal™ geliştirmelerini yayınladığını açıkladı. Bu geliştirmeler, içerik sağlayıcıların ve geliştiricilerin uygulamaları daha akıllı hale getirmesine ve son kullanıcıların mikro konumlarını baz alarak hem daha gerçek zamanlı hem de kişisel bir deneyim sunmalarını sağlıyor. Gimbal, en son SDK ile artık iOS işletim sistemlerinde yakınlık özelliklerine sahip. Bu özellikler, geliştiricilere daha hassas bir konum farkındalık seviyesi sağlıyor.

Qualcomm Retails Solutions Inc. Başkanı Rocco Fabiano: “Akıllı telefonlar, işletmelerin müşterilere ulaşması için hayati önem taşır hale geldi. Bir zamanların geleneksel sesli iletişim aracı, dönüşüm geçirerek müşterilerin etraflarındaki dünyayı kontrol ettiği ve etkileşime geçtiği bir uzaktan kontrol aracı oldu.”

Gimbal bağlam farkındalık platformu, coğrafi konum koruma duvarı ve ilgi algılama gibi sezgisel araçlarla donatılmıştır. Bu da, uygulama sağlayıcıların mobil kullanıcı kitlesine doğru zamanda, kişiselleştirilmiş ve ilgili içerik sunmasına imkân veriyor. SDK şunları içeriyor:

  • Gimbal Proximity, geliştiricilerin daha hassas bir konum farkındalık seviyesi sağlamasına imkân tanır. Gimbal Proximity Triggers (Yakınlık Tetikleyicileri) Bluetooth Düşük Enerji (BLE) Gimbal Yakınlık Aygıtlarıyla etkileşime geçer. Bu aygıtlar, hem iç mekâna hem de dış mekâna kolaylıkla monte edilebilir ve böylece müşterilerle etkileşime geçmek için daha fazla fırsat sunar. Proximity, henüz yalnızca iOS için mevcuttur.
  • Gimbal Geofence: Sürekli açık, az enerji tüketen ve coğrafi konum koruma duvarı tabanlı bir konum farkındalık aracı olarak tasarlanmıştır. Uygulamaların, müşterinin konumu, belirli konumlara gelişini veya bu konumlardan ayrılışını algılamasını sağlar.
  • Gimbal Interest Sensing, uygulamaların, kendilerini müşteri profiline/öğrenilen ilgi alanlarına göre adapte etmesine imkân tanıyarak zaman içerisinde uygulamanın tüm kullanıcı tabanına dair kavrayış sağlar.
  • Gimbal Communicate: Push bildirimleri ve uygulama içerisinde özel içerik sağlayarak kişiselleştirilmiş iletişime olanak tanır.
  • Gimbal Manager: Coğrafi konum koruma duvarları, profil kuralları, içerik, dağıtım, veri ve raporlamanın yönetimine yönelik web tabanlı bir araçtır.
  • Gimbal Privacy: Son kullanıcıların Gimbal’ı ve özelliklerini yönetmesine imkân tanır. Bu özellikler, son kullanıcının hangi bağlam ve ilgi alanlarını paylaşmak istediğini ve bu paylaşımın ne zaman yapılmasına izin verdiğini yönetmesine imkân tanıyarak müşterinin kişisel bilgilerini korumak üzere tasarlanmıştır.

Güncellenmiş Gimbal SDK, 10 Temmuz 2013 tarihinden itibaren indirilebiliyor. Düzenli Gimbal güncellemeleri ve SDK’ya erişime yönelik daha fazla bilgi için lütfen www.gimbal.com adresini ziyaret edin.