Quick Charge 4.0 ile şarj kabusu tarih olacak!

Qualcomm'un Quick Charge 4.0 teknolojisine ait ilk bilgiler geldi. Eğer Quick Charge 4.0 söylendiği gibi gelirse şarj derdi önümüzdeki yıllarda tarih olabilir!

Quick Charge 4.0 ile şarj kabusu tarih olacak!

Quick Charge 3.0 ile büyük beğeni toplayan Qualcomm, şimdi de Quick Charge 4.0 ile karşımıza çıkmanın planlarını yapıyor. Snapdragon 830 yonga seti ile sunulması beklenen Quick Charge 4.0'ın, şarj sorununu büyük oranda çözeceği söyleniyor. Aksesuar üreticisinin sızdırmış olduğu bilgilere göre Quick Charge 4.0 ile maksimumda 28W şarj değerine destek verilecek.

Hızlı şarj bataryaya zarar verecek mi?

Şarj süresinin kısaltılması bazen bataryada sorunlara neden olabiliyor. Peki, Quick Charge 4.0 bataryaya zarar verecek mi? Söylenenlere göre Qualcomm INOV adını verdiği bir teknoloji geliştirmiş. Optimum voltaj için akıllı sistem olarak çevirebileceğimiz bu özellik sayesinde Quick Charge 4.0 cihazların bataryasına müdahele edecek. Bu sayede bataryaya hızlı şarjdan dolayı zarar gelmeyecek.

Quick Charge 4.0'ın sadece USB Type-C portuna sahip cihazlar için özel olacağı da söylentiler arasında yer alyıor.

Oppo'nun VOOC adını verdiği hızlı şarjı maksimum 20W'a kadar çıkabiliyordu. Qualcomm, Oppo'ya 28W'a kadar çıkabilen Quick Charge 4.0 ile cevap vereceğe benziyor. Bakalım Snapdragon 830 ile gelecek olan Quick Charge 4.0 ile şarj sürelerinde nasıl bir değişim olacak?

1478867996_qualcommquickcharge3thumb800.png