Rapor: Nintendo’nun yeni konsolu Android tabanlı olmayabilir

Nintendo Wii U konsolunda beklenen satışları gerçekleştiremeyen Japon firma yönünü mobil dünyasına çevirebilir. Ancak son gelişmeler Nintendo'nun kararsız olduğunu gösteriyor.

Rapor: Nintendo’nun yeni konsolu Android tabanlı olmayabilir

Geçtiğimiz günlerde Japonya’da yayınlanan bir raporda Nintendo’nun Android tabanlı bir konsol üzerinde çalıştığı iddia edildi. Firmanın 2017 yılına kadar Android platformu için beş yeni oyun hazırladığı zaten biliniyor. Nintendo’nun oyun açılımı ve Wii U’nun satışlarında PlayStation 4 ve Xbox One’ın gerisine düşülmesi, firma tarafından geliştirilen NX adlı yeni konsolun Android işletim sistemiyle çalışacağı iddialarını güçlendirdi.

Konuya ilişkin son olarak The Wall Street Journal tarafından bir haber yayınlandı. Söz konusu habere göre Nintendo NX’in Android tabanlı bir konsol olmayabileceğini iddia edildi.

Nintendo cephesinden bir yöneticinin açıklamalarına göre "Nintendo bir sonraki konsola heyecan verici bir şeyler katmak istiyor fakat bu Android işletim sistemi olmayacak."

Android işletim sistemiyle çalışan bir konsol fikri kulağa mantıklı geliyor. Android’in açık kaynak kodlu yapısı sayesinde geliştiricilerin yoğun ilgisi, konsol için oyun (ve her türlü içerik) oluşturma sürecini kolaylaştıracaktır. Nintendo NX 2016 yılında tanıtılacak ve firmanın  en iyi stratejiyi belirlemek için önünde bol zaman var.