Rapor: Xperia Z5 eylü ayında açıklanacak, ekran bu defa 5.5 inç olacak

Geçtiğimiz günlerde Sony’nin UAProf web sayfasında E66XX ve Sony E58XX kod numaralı iki akıllı telefon belirdi

Rapor: Xperia Z5 eylü ayında açıklanacak, ekran bu defa 5.5 inç olacak

Geçtiğimiz günlerde Sony’nin UAProf web sayfasında E66XX ve Sony E58XX kod numaralı iki akıllı telefon belirdi. Kod numaralarından anlaşıldığı kadarıyla söz konusu cihazların Xperia Z5 ve Z5 Compact oldukları tahmin ediliyor. Web sayfasında ayrıca Xperia Z5’te Full HD, Xperia Z5 Compact’ta ise HD çözünürlüklü ekranların kullanılacağı bilgisi vardı.

1437975944_sony-xperia-z5-specification-leaks.jpg

Bu defa popüler sızıntı kaynaklarından Leaksfly Xperia Z5’e dair önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü kullanıcıya göre Xperia Z5’te 5.5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ekran kullanılacak. Amiral gemisi telefonlarında Xperia Z2’den bu yana 5.2 inç ekran kullanan Sony, ekran boyutunu üç nesil (Xperia Z2, Xperia Z3, Xperia Z3+) sonra artırıyor. Telefonun işlemci biriminde 64-bit sekiz çekirdekli Snapdragon 810 yer alacak. 3GB RAM ve 32GB artırılabilir depolamanın eşlik edeceği Xperia Z5’te kamera çözünürlüğü bir kez daha 20.7MP olacak. Telefonun ön kamerası ise 8MP çözünürlükte olacak.

Leaksfly’e göre Xperia Z5’te parmak izi sensörü de yer alacak. Ancak sensörün telefon üzerinde hangi noktaya yerleştirileceğine dair bir bilgi bulunmuyor. Eylül başında düzenlenecek IFA 2015 etkinliğinde tanıtılacağı açıklanan Xperia Z5, yine aynı dönemde tanıtılması beklenen iPhone 6S ailesi, Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+ ve LG cephesinden gelecek amiral gemisi telefonla sıkı bir rekabet içerisinde olacağa benziyor.