Razer, telefon sektörüne giriyor!

Oyuncular için aksesuar üreten Razer, Nextbit'i satın aldığını duyurdu. Razer, Nextbit ile telefon sektörüne giriş yapmayı hedefliyor.

Razer, telefon sektörüne giriyor!

Oyuncular için önde gelen bir marka olan RazerRobin ismindeki farklı özellikleri ile dikkat çeken akıllı telefonun üreticisi Nextbit'i satın aldığını bugün açıkladı. 

Razer, esas olarak Windows tabanlı oyun cihazları ve aksesuarlar ürettiği için, Razer'ın gelecekte Windows tabanlı akıllı telefon üreteceği tahmin ediliyor. Ancak telefon sektörüne girmeyi hedefleyen Razer'ın tercihini Windows Mobile yerine Android'den yana kullanması firma geleceği açısından daha doğru bir seçim olacaktır.

Razer Kurucu Ortağı ve CEO’su Min-Liang Tan; “Razer olarak, teknolojimizle, tasarım ve inovasyon yeteneğimizle domine edebileceğimiz kategorilere sahip sektörlere girip oraların havasını değiştirme konusunda kayıtlı başarılarımız var, tıpkı bilgisayar çevre birimleri ve dizüstü kategorileri gibi. Nextbit’in Razer’a taşıyacağı yetenek havuzuyla birlikte, yeni alanlarda havayı değiştirme ve işimizi büyütme konusunda çok istekliyiz.” dedi.

Razer’a göre; Nextbit kendi yönetim kadrosu altında bağımsız bir iş ünitesi olarak çalışmaya devam edecek ve ana şirketin devam etmekte olan operasyonu dışında işleyecek. Daha da ötesinde, Nextbit teknoloji dünyasında büyük merak uyandıran Robin isimli akıllı telefonu için ürün desteği ve yazılım güncellemeleri sunmaya devam edecek.

Nextbit Systems Inc. kurucu ortağı ve CEO’su Tom Moss; “Daha geniş bir kitleye ulaşmak ve misyonumuzu devam ettirmek için, daha büyük bir markaya katılmaya karar verdik. Ne şanslıyız ki Razer’da bizim, cihazlarımızın yapabileceklerinin sınırlarını zorlamak üzerine olan ortak değerlerimizi bulduk.”  dedi.

1485866922_nextbit-razer.png