Resmi: Sony 3 Ağustos'ta yeni bir Xperia akıllı telefon duyuracak

Sony'nin 3 Ağustos'ta tanıtılacağı akıllı telefon büyük olasılıkla Xperia C5 Ultra olacak.

Resmi: Sony 3 Ağustos'ta yeni bir Xperia akıllı telefon duyuracak

Sony resmi Twitter hesabından yeni bir Xperia akıllı telefonun yolda olduğunu bildirdi. Japon üreticinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım, 3 Ağustos’ta tanıtılacak Xperia akıllı telefonun kamera özelliğine vurgu yapıyor. Sony’ye göre yeni telefon son derece hızlı odaklanma (ya da faz algılama) yeteneğine sahip olacak. Telefon aynı zamanda makro fotoğrafçılıkta üstün bir performans sunacak.

1438276740_xperia-c5.jpg

Yalnızca üç gün uzaklıkta olan akıllı telefonun Xperia C5 Ultra olduğu tahmin ediliyor. Sony’nin ilk paylaşımda kameraya vurgu yapması, Exmor RS IMX230 sensörün ilk kez bir Xperia akıllı telefonda kullanılacağı ihtimalini güçlendiriyor.

1438276545_14379783611.png

Bir süredir sızan görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla Xperia C5 Ultra sektörün en ince çerçeveli telefonlarından biri olacak. 5.5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ekranın eşlik edeceği telefonun işlemci birimini sekiz çekirdekli Mediatek MT6752 oluşturacak.

2GB RAM’in yer verileceği Xperia C5 Ultra’nın ön kamerası LED flaşla desteklenecek. Henüz teyit edilmese de Xperia C5 Ultra’da 13MP çözünürlüklü ön kameranın yer alacağı iddia ediliyor.